Založ si blog

Zopár „ne“konšpiračných myšlienok. . .

Pred pár dňami sa skončil spor strany SaS, hnutia OĽaNO a iniciatívy Za slušné Slovensko, kto zorganizuje spomienkové stretnutie druhého výročia vraždy novinára J. Kuciaka a jeho priateľky na námestí SNP v BA.
OĽaNo sa vzdalo svojich plánov v prospech Slušných a o tom, kto bude môcť zorganizovať stretnutie rozhodol „žreb zo škatule od topánok“, ktorý rozhodol v prospech SaS.
Často počúvame a čítame slová, ktoré hovoria o tom, ako sa Slovensko zmenilo po vražde novinára a jeho priateľky. Áno, je to pravda, zmenilo sa toho veľa, a práve to, akým spôsobom sa SaS, Za slušné Slovensko a OĽaNO snažili získať v skutočnosti námestie SNP na vlastnú predvolebnú kampaň, zneužitím výročia vraždy J. Kuciaka a Martiny Kušnírovej, je ukážkou tejto zmeny.
Ján Kuciak…
Naivný mladý muž, z priemernej rodiny, ktorý bol ideálnym adeptom na to, aby dokázal veriť slovám o tom, aký je úspešný a výnimočný v tom čo robí. Mnoho mladých ľudí z priemerných, alebo chudobnejších rodín, verí takýmto slovám a v skutočnosti sú veľmi ľahkým cieľom manipulovania.
Osobne poznám zopár takýchto mladých ľudí a poznala som ich aj predtým, kým ešte mali ideály a sny. Teraz sú zaslepení vlastnou dôležitosťou a sebastrednosťou a ich oči sú chladné a výraz ich tváre je zvláštnou maskou egoizmu a arogancie.
Majú síce ústa plné naučených fráz, ale nedokážu počúvať, argumentovať a prijať iný názor.
Nie, nepoznala som Jána Kuciaka a ani jeho priateľku a nepoznalo ich veľmi veľa ľudí. Spoznalo ich po brutálnej vražde, ale najmä po tom, ako z nich médiá a politici urobili ikony, hrdinov nového moderného sveta. Urobili ich z nich tí, ktorým pár dní nechýbali, ale hneď po „objavení vraždy“ dokázali usporiadavať protesty a burcovať národ k neposlušnosti a zvrhnutiu vlády, ktorú z vraždy mediálne obvinili.
Zrazu sme sa dozvedeli, aký výnimočný, investigatívny novinár Janko bol.
Osobne som čítala jeho články… Bol to mladý muž, ktorý sa ešte len učil písať a snažil sa zorientovať v živote a spoločnosti a písal to, čo mu dohodili iní. Možno veril tomu čo robí a veril ľuďom okolo seba, možno až príliš. Ale mladí ľudia veria a dôverujú tým, ktorí sa tvária ako kamaráti a priatelia.
Jeho vražda sa skutočne stala „míľnikom“ pre Slovensko. Po roku a pol, sme svedkami neustáleho tancovania na jeho hrobe. Vznikajú nové strany, ktoré sa netaja tým, že im jeho vražda pomáha vytĺkať politický kapitál a ich jediným cieľom je zničiť SMER a nenávideného R. Fica.
K moci sa chcú dostať ľudia, ktorí sa verejne vysmievajú z morálnych zásad a etických princípov a ľudský život pre nich nemá žiadnu hodnotu. Ľudia, ktorých cieľom je nastoliť novodobú totalitu moci liberálneho fašizmu, ktorú im pomáhajú budovať spriaznené médiá.
Médiá, ktoré majú ošiaľ Kočnerománie a chcú ňou otráviť všetkých. Médiá, ktoré sa stali policajtmi, vyšetrovateľmi, prokurátormi, sudcami a aj katmi a snažia sa za každú cenu vyvolať nenávistné nálady a nepokoje medzi občanmi.
A ľudia len tak okrajovo zachytávajú informácie o snahe presadiť výstavbu vojenských základní USA, ktoré by mohli byť prvým krokom k možnému rozmiestneniu rakiet stredného doletu, tak ako to urobilo Poľsko a Rumunsko.
Ale jednou zo zaujímavých informácii je aj tá, že generálna prokuratúra zrušila obvinenie dvoch šéfov bývalej štátnej firmy GovCo, že údajne nekonali v prospech štátu pri prenájme jadrovej elektrárne Jaslovské Bohunice a štát tak prišiel o viac ako 200mil, eur a prípad súvisí s privatizáciou SE počas Dzurindovej vlády. Uznesenie o zrušení obvinení vydal bývalý, prvý námestník generálnej prokuratúru P. Šufliarsky…
Nuž áno, napísala som zopár možno „ne“konšpiračných myšlienok, ktoré len dokazujú, že tam kde ide o veľké peniaze, idú hodnoty ako sú ľudský život, spravodlivosť, čestné konanie a zásady skutočnej demokraciu bokom a klamstvo sa stáva bežnou praxou na získanie moci…

Zdroje:
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/523388-zreb-prisudil-namestie-snp-na-vyrocie-vrazdy-kuciaka-sas-prenecha-ho-iniciative-za-slusne-slovensko/
https://www.aktuality.sk/clanok/717947/milionova-kauza-elektrarne-byvalym-statnym-manazerom-zrusili-obvinenia/

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5482177x
Priemerná čítanosť článkov: 3930x

Autor blogu