Založ si blog

„Politické bľabotanie“

Malý krok pre Slovensko, ale veľký skok pre EÚ. Aj takouto voľnou parafrázou známeho výroku, by sa dalo nazvať zvolenie pani Nicholsonovej za predsedníčku výboru europarlamentu pre zamestnanosť a sociálne veci (EMPL).
Malým krokom pre Slovensko je, že pani Nicholsonová už nebude zapĺňať médiá svojimi duchaplnými vystúpeniami. Za jedno pamätné, si vyslúžila od nebohého politológa Michala Horského označenie: „Antropologický škandál ženstva“.
Veľkým skokom pre EÚ bude jej pôsobenie v europarlamente a prezentácia na takom vysokom poste, ku ktorému sa dostala politikárčením a nie pre svoje znalosti a odbornú spôsobilosť.
Pani Nicholsonová po svojom zvolení vyhlásila: „Ja som dosť taký človek činov. Ja dosť nemám rada také politické bľabotanie, nemám rada silné politické slová tam, kde sa vyžadujú činy“.
Žiaľ na Slovensku sme boli svedkami nielen jej „politického bľabotania, ale aj činov, ktoré pre obyčajných občanov nepriniesli nič pozitívne. Čo prinesú jej činy pre občanov Európy, ukáže budúcnosť.
A môžeme len dúfať, že teraz, keď prestala mať rada „politické bľabotanie“, začne rozprávať normálne, aj keď aj tento jej výrok, by sa dal vysvetliť rôznymi spôsobmi.
Úspech našej novej europoslankyne ukázal aj to, akým spôsobom europarlament pracuje a aké sú jeho priority. Akí ľudia sú doň zvolení a v ňom volení na významné posty. Môžeme vidieť, že sa stáva akýmsi klérom liberálneho náboženstva, ktoré postupne ovláda Európu.
Môžeme vidieť, ako sa „Starý kontinent“ stal miestom mocenských bojov európskych novofeudálov, ktorí si svoju moc kupujú za peniaze a ku občanom sa postupne začínajú správať ako ku poddaným, ktorí musia slepo poslúchať ich príkazy a nariadenia.
Takže slová o slobode, demokracii, európskych hodnotách sú v skutočnosti iba obyčajné „politické bľabotanie“, presne také isté ako nám denne servírujú mnohí naši ústavní činitelia spolu s tými európskymi. A nakoniec aj tí, ktorí sa chcú hrdiť činmi, ostanú len pri obligátnom „politickom bľabotaní“.
Zdroje:
https://europa.pravda.sk/aktuality/clanok/519568-nicholsonovu-zvolili-za-predsednicku-vyznamneho-vyboru-europarlamentu/
https://www.aktuality.sk/clanok/709841/europarlament-zavrel-kaczynskeho-ludom-dvere-vytazilo-z-toho-slovensko/
https://www.parlamentnelisty.sk/arena/rozhovory/Zo-sposobu-akym-konala-pani-Nicholsonova-sa-mi-zdviha-zaludok-vravi-Michal-Horsky-298520

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490927x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu