Založ si blog

Kupčenie s mocou – novodobý Klondike. . .

Koľkože to radosti nastalo v strane SPOLU pána Beblavého. Už majú na účte 800 000 tisíc eur od svojich sympatizantov, ktorých si svedomite vyberali a straníckeho vedenia na predvolebnú kampaň.
Vytvorili vraj úplne nový unikátny projekt a rozhodli sa požičať si peniaze, ktoré nedokázali vyzbierať pomocou členských príspevkov a darov. Na to, aby ukázali akí sú inovatívni, rozhodli sa pre „komerčný projekt“, vypožičania si peňazí na úrok, ktoré vrátia zo štátneho príspevku, ktoré dostávajú strany po voľbách.
Vyzerá to tak, že politikárčenie a kupovanie si moci na Slovensko dosahuje neustále hlbšie morálne dno.
Videla som vyjadrenie pána Beblavého, ktorý je už celé desaťročia novou tvárou slovenskej politiky, len vždy v inej strane. Videla som vyjadrenia aj ostatných ľudí, ktorí sa pomocou peňazí snažia prevziať moc v našom štáte a stále premýšľam, o čo v skutočnosti ide týmto ľuďom.
Je smutné pozerať sa, ako sa títo ľudia celé roky správajú, či už v parlamente, alebo v iných vysokých postoch.
Je smutné pozerať sa na to, ako sa drzo a bezočivo vysmievajú do očí vlastným občanom a ničia tento štát po všetkých stránkach.
Je smutné vidieť, že štát a jeho občania, sú pre nich len dojné kravy, ktoré sú schopní kvôli moci a zisku úplne zbedačiť.
Je smutné vidieť, že kupčenie s peniazmi daňových poplatníkov, ktoré im tento štát doteraz umožňuje, je pre nich tvrdým biznisom a nezastavia sa pred ničím.
Osobne si myslím, že finančná podpora politických strán zo strany štátu je vysoko nemorálna a je to prach sprosté okrádanie občanov štátu a štátu samotného a umožňuje kupčenie s mocou.
Za finančnú podporu, či pôžičku, si môže kdekto kúpiť vysoký post v štátnej správe.
To, že to tak je, vidieť vo všetkých jej sférach a v konečnom dôsledku sa tento spôsob kupčenia s mocou, prejavuje obsadzovaním funkcií osobami bez odbornej spôsobilosti.
Žiaľ, politická situácia na Slovensku, pripomína vďaka novodobým politickým dobrodruhom zlatú horúčku na Klondiku a snahu vládnuť a zbohatnúť za každú cenu.
Prečo je to tak?
Pretože novodobé politické zriadenie nepozná pojmy zodpovednosť a morálka.

Zdroje:
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/517681-beblavy-uz-ma-peniaze-na-ucte-nezastavil-ho-ani-danko/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox
https://spravy.pravda.sk/parlamentne-volby-2016/clanok/385684-strany-po-volbach-opat-dostanu-miliony/
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/386267-vystaci-stranam-prispevok-od-statu-na-splatenie-uverov/

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5494491x
Priemerná čítanosť článkov: 3939x

Autor blogu