Založ si blog

Vraj nemáme zatvárať oči pred problémami. . .

Prečítala som si dnes ráno, na jednom mainstreamovom portáli v súvislosti s brutálnym napadnutím manželského páru štvoricou výtržníkov a agresorov, v autobuse MHD v Bratislave.
Autorka článku písala o tom, že bola sama svedkyňou podobných výtržností a o tom, čo by mal v takom prípade robiť vodič autobusu a spolucestujúci.
Pozastavila sa nad nečinnosťou ostatným cestujúcich a toho, že nikto z nich sa manželského páru nezastal.
Na tomto prípade vidieť, že Slovensko má obrovský problém a výsledkom tohto problému je narastajúca nenávisť a agresívne správanie sa ľudí, ale najmä strach tých ostaných.
Sama netuším, ako by som sa v tejto situácii zachovala, jedno viem však iste, že osobne by som telefonovala na políciu a záchrannú službu. Cestujúcim v autobuse sa však nečudujem. Pretože nechceli byť vystavení násiliu, ale aj možnej mediálnej šikane a prenasledovaniu.
Čo je príčinou takýchto prípadov, ktoré sa stávajú čoraz častejšie a o mnohých sa ani nehovorí?
Je to nenávisť, ktorá je denne mediálne šírená. Stretávame sa s ňou všade a čo je najhoršie začala byť oficiálne podporovaná najvyššími predstaviteľmi štátu.
Táto nenávisť sa v poslednom období začala nazývať „Slušnosťou“ a predstavitelia tejto slušnosti súťažia v tom, kto napríklad použije najviac vulgarizmov na adresu vytipovanej obete, ktorú takýmto spôsobom verejne prenasledujú, šikanujú, či lynčujú, len kvôli tomu, že má odlišný názor, ako majú predstavitelia tejto „Slušnosti“. Prenasledovanie a šikanovanie ľudí, sa eufemisticky začali nazývať „Satirou“.
Pamätám si ako sa „spôsobne a satiricky“ vyjadrovali na sociálnych sieťach podporovatelia Slušného Slovenska. Vulgarizmy, hrubé urážky a dokonca aj nebezpečné sa vyhrážanie sa stalo ich hrdinstvom.
Nie je to tak dávno, keď mladý študent Emil vyjadril svoj názor na ľudí, ktorí nevolili pani Čaputovú za prezidentku. V skutočnosti, to bola už len špička ľadovca nenávistného a nadradeného správania sa a ukážka názorov skupiny ľudí, ktorú prezentoval tento mladý študent.
Prečo je to tak?
Nenávistné správanie sa, osočovanie, urážky, obviňovanie bez dôkazov, vynášanie rozsudkov bez súdu, sa stali bežnou praxou, ktorú zaviedli politickí predstavitelia, ktorí už pár rokov túžia po moci a neuznávajú výsledky parlamentných volieb a namiesto práce pre štát a jeho občanov, robia možné aj nemožné, len aby sa k tej moci, po ktorej tak túžia dostali.
Výsledkom tejto ich práce je začínajúca diktatúra liberálnej anarchie, keď sa ľudia prestávajú správať ako ľudia.
Prípad násilia v bratislavskom autobuse nie je a nebude ojedinelý, pokiaľ bude nenávistné a agresívne správanie sa, prezentované ako niečo normálne, potrebné, užitočné a mnohými ľuďmi a nielen mladými, považované za módne a za možnosť zviditeľniť sa.
Súhlasím s autorkou článku v tom, že pred problémami nemáme zatvárať oči.
Ale…
V prvom rade nesmieme zatvárať oči pred príčinami týchto problémov a požadovať ich nápravu. Napríklad aj tak, že šíritelia, podporovatelia a propagátori nenávisti , prenasledovania a násilia voči ľuďom, ktorí nezdieľajú ich názory, ponesú plnú zodpovednosť za svoje konanie.
Pretože sa jedného dňa môže stať, že sa obeťou takejto nenávistnej agresie a násilia, môžete stať vy samotní, vaše deti, príbuzní, priatelia, kamaráti, len preto že to bude dovolené a považované za normálne.
V časoch totality, neslobody, tyranie a otroctva, bolo páchanie násilia na nepohodlných ľuďom vždy dovolené a podporované, dokonca odmeňované.

Zdroje:
https://noizz.aktuality.sk/opinion/utok-v-bratislavskej-mhd/8bryxw4
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/506338-nenavistny-status-gymnazistu-podporujuceho-caputovu/

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490050x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu