Založ si blog

Koloniálne správy. . .

Dnes som skoro vyronila slzu od šťastia, keď som si prečítala, že vojvodkyňa zo Sussexu Megan, nezhodila z módneho trónu vojvodkyňu z Cambridge Kate.
My poddaní, sa každý deň tešíme zo správ ako sa darí kráľovskej rodine, aká je Kate úžasná matka, ako to vie s detičkami, ako jej deti chodia štýlovo vyobliekané. Naše bulvárne média s tými zahraničnými špekulujú o tom, či je Megan už tehotná, keď mala oblečené volnejšie šaty, ako vyzerá nenalíčená, ako dokáže prekvapiť svojho Harryho – koloniálne bulvárne správy o tom, aká je anglická kráľovská rodina – firma, dokonalá.
Oveľa zaujímavejšie správy sú tie o „novičoku“.
Podľa nich sa mi zdá, že novičok je ich obľúbenou témou, ako zabávať spoločnosť a odpútavať pozornosť od veľmi vážnych problémov, ktoré v Británii sú.
Neviem čo sledujú Briti správami o tom, ako sa všade tam, kde potrebovali novičok nájsť, tak tam našli po ňom stopy. Dokonca obvinili aj dvoch ruských agentov. To teda musia byť poriadni Terminátori, alebo Robocopovia, keď len tak môžu nosiť kade tade novičok, alebo rádioaktívne polónium, pretože vo včerajších správach som zachytila prirovnanie otravy agenta Skripaľa k otrave agenta Litvinenka.
Celý tento mediálny humbuk a vyhlásenia Britov odporujú akejkoľvek logike. Ak by aj boli Litvinenko aj Skripaľ až takí nepohodlní ruskej strane, pochybujem, že by sa ich rozhodli odstrániť takýmto spôsobom.
Ale z histórie vieme, že aj druhá svetová vojna sa začala zinscenovaným prepadom samotnými nacistami. A keď som pripomenula históriu, možno netreba zabúdať aj na to, že kráľ Eduard VIII, ktorý neskôr abdikoval pre svoj vzťah s Wallis Simpsonovou bol veľkým sympatizantom Hitlera a nacizmu a hovorí sa, že bol donútený k abdikácii hlavne preto, lebo jeho milenka a neskoršia manželka bola nacistka, z ktorej sa neskôr stala oddaná bojovníčka proti komunizmu.
To, čo sa v posledných týždňoch deje, je ako veľmi nepodarený vtip. A najmä to, že Británia sa v mene EÚ, ide zasadzovať o ešte prísnejšie sankcie voči Rusku. Nie je Británia vo výstupovom konaní z EU, alebo Brexit nie je žiadnou prekážkou v mocenskom boji o Európu?
Nuž možno je kauza novičok skúškou toho, koľko klamstiev znesú obyvatelia krajín Európy, ktoré sa stali po rozbití socialistického bloku novodobými kolóniami.
Ale sú aj dobrou zámienkou na zastieranie obrovských problémov, v ktorých Británia je. Neprispôsobivá mládež, ktorá odmieta pracovať, ale chce žiť bez práce a hlavne sa zabávať. Mnoho ľudí úplne odtrhnutých od reality života, ktorí ani nevedia, že kvety v črepníkoch sa zalievajú, alebo si jedlo môžu pripraviť aj doma. Obrovské plytvanie a konzum spoločnosti začína byť neúnosný a najmä, všetko niečo stojí. Kolónie už toľko nevynášajú a pribúdajú nielen migranti, ktorí prišli do Británie pracovať, ale najmä takí, ktorí tam prichádzajú žiť na úkor systému.
Británia je už veľmi dávno v obrovských problémoch a ich zakrývanie správami o kráľovskej rodine, alebo nenávistnou politikou voči Rusku, ich nevyrieši. Nečudujem sa nenávisti voči Rusku, krajine ktorá má nerastné suroviny o ktoré majú záujem mnohé krajiny, ale hlavne zopár mocných sveta. Žiť na úkor iného je ľahké. Ale ak je parazit nenásytný a svojou pažravosťou zabije svojho hostiteľa a nenájde si iného, tak zahynie aj on.
Takže milí poddaní jej veličenstva, zajtra budú ďalšie správy…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471106x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu