Založ si blog

Účelové provokácie.

Nestačím sa čudovať aký hon na čarodejnice sa spustil na českého prezidenta Zemana po jeho vyjadreniach v Rade Európy v Štrasburgu. Médiá aj politici sa predháňajú v hanlivých vyjadreniach na jeho adresu.
Stačí pozrieť titulky médií.
Prezident Zeman zdôraznil, že jeho vyjadrenia o Kryme sú jeho osobným názorom. Jeho názor je zhodný s názorom veľkého množstva ľudí.
Ako je možné, že sa v slobodnej a demokratickej spoločnosti, demokraticky zvolený prezident, ktorý vysloví svoj osobný názor, stane terčom hrubých urážok, osočovania, zosmiešňovania?
Vyzerá to tak, že mať osobný názor začína byť neprípustné.
Zatiaľ ho môžeme vyjadriť, ale to, čo ľudí čaká potom, sa mení na niečo, čo tu už bolo. Prenasledovanie, opľúvanie, kydanie špiny, beztrestné ohováranie.
Včera som čítala vyjadrenia Eduarda Chmelára.
Po prečítaní článku som pochopila, že určité skupiny ľudí, ktoré „odsudzujú“ fašizmus a komunizmus, sa snažia vyprovokovať ľudí k ostrejším reakciám a tak docieliť ešte väčšie reštrikčné opatrenia voči obyvateľstvu, o ktorých budú tvrdiť, že sú potrebné na zachovanie slobody a demokracie.
Vyvolávanie nenávisti medzi ľuďmi a následné možné obmedzenie práv a slobôd občanov a ich prenasledovanie za osobný názor svedčí o tom, že so „slobodou a demokraciou“, ktorej majú títo provokatéri plné ústa, nemá so skutočnou „slobodou a demokraciou“ nič spoločné.
Snažia sa za každú cenu zaviesť najhorší totalitný režim, aký tu kedy vládol.
Vyjadrenia propagátorov tohoto novodobého totalitného režimu o ľuďoch, ktorí majú svoj názor, že sa stávajú „vnútornými nepriateľmi“ je svedectvom o nastupujúcej totalite.
Propagácia nenávisti, násilia, hrubých urážok, zosmiešňovania a prenasledovania je výsledkom toho, že naša spoločnosť je naozaj vo veľkej morálnej kríze.
Vrcholom ľadovca tejto špiny sú kauzy našej hlavy štátu, ktorá reprezentuje názory tejto skupiny ľudí a je ich „morálnym vodcom“.
Príkladom sú aj reakcie a príspevky diskutérov v našom mikrosvete debaty. Neobsahujú názor, len urážky iných diskutérov a účelové provokácie.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471616x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu