Založ si blog

Politikárčenie a odvádzanie pozornosti . . .

Čo je skutočne dôležité v našich životoch a čo má ozajstnú hodnotu?
Sme to my sami, naše životné príbehy, naše vnímanie sveta, naše názory, hodnoty, ktoré vyznávame, priateľstvo a láska.
Všetko to, čo nás robí ľuďmi. Aj prežité trápenia a bolesť, ktoré nás dokážu ľudsky posunúť vpred.
Človek vedomý si vlastnej hodnoty, je ťažko manipulovateľný a ovládateľný svetskou, ale aj cirkevnou mocou.
Prevrat v 89-tom, bol prevratom proti ľudským hodnotám. Proti nám samým. Z ľudí sa malo stať ľahko ovládateľné stádo a z mnohých sa aj stalo.
Ľudia boli v minulom režime naučení, že štát a spoločnosť sa o nich postará a odrazu prišla vytúžená sloboda a demokracia v honosnom šate drahej prostitútky. Kto sa však lepšie pozrel na tie šaty videl, že sú utkané z lacného pozlátka, chamtivosti, bezbrehého vykorisťovania človeka človekom a krvi nevinných ľudí. A to, že tá prostitútka je obrazom tých, ktorým slúži a je poplatná a sama nevidí, že je zneužívaná.
Ľudia verili a veria politikom, že im leží na srdciach ich dobro. Ale to už dávno nie je pravda. Naši a nielen naši „politici“ nerobia politiku v pravom slova zmysle, ale politikárčia a odvádzajú pozornosť vlastných občanov od skutočných problémov.
Často sa píše a hovorí o tom, ako výdatne im v tom pomáhajú médiá. Svet je ovládaný médiami a informáciami.
Ľudia sú informáciami tak zavalení, že prestávajú vnímať skutočnú realitu vlastných životov.
Politické kauzy, ktoré otriasajú našou spoločnosťou sú len zástupnými problémami toho, že tí, ktorí by mali riadiť a spravovať tento štát sú len bábkami niekoho iného a pracujú na jeho povel. Nie je nič jednoduchšie ako zalepiť ľuďom oči nejakými škandálmi, ktoré by normálne fungujúcej spoločnosti vôbec nemali byť. Žiaľ, takéto niečo mnohým ľuďom ani len nedôjde, tak sú zaslepení a oblbnutí.
A práve to, že ľudia majú radi senzácie, klebety a veľmi radi sa „starajú“ o iných ako o seba, slúži politikom a médiám na to, aby dokázali urobiť z väčšiny nesvojprávne a nenávistné, večne rozhádané stádo, ktoré sa za trošku lacného pozlátka nechá aj pozabíjať, alebo sa pozabíja medzi sebou.
Média sú zaplavené hnusom a ten sa na ľudí valí z každej strany. Od lacných senzácií, po nechutné vraždy, vydierania. Zábava v podobe prostoduchých seriálov, filmov plných krvi a sexu.
Život začal ľuďom pretekať ako voda pomedzi prsty a zabúdajú na to, aký je vzácny a jedinečný. Je jednoduchšie vzdychať nad fiktívnymi problémami ako riešiť tie svoje vlastné.
A pritom stačí tak málo. Možno prestať pozerať hlúposti v televízii a na nete a začať sa venovať svojim blízkym, priateľom, vlastným koníčkom.
Len tak sa prejsť, alebo ísť s kamarátmi na pivo a zasmiať sa.
Pozvať partnera na večeru, alebo mu ju uvariť a počúvať krásnu hudbu.
Zobrať večer do ruky peknú a hodnotnú knihu a vypnúť od každodenných starostí.
Prestať si všímať ten balast, ktorý nám je násilne vnucovaný z každej strany a hlavne uvedomiť si, čo je pre nás skutočne dôležité.
Všimli ste si, ako niektorým vadí to, že ľudia sa začali aj vďaka niečomu takému ako sú blogy spájať a písať názory, smiať sa a cítiť sa dobre aj takto na diaľku?
Láska, priateľstvo, ľudskosť, radosť a smiech ľudí spájajú a to je v dnešnej dobe neprípustné…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490284x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu