Založ si blog

„Spievajúca zbraň“

Niekedy mám pocit, že keby hlúposť kvitla tak redaktorov Denníka N, by spod kvetov nebolo vidno a nedali by sa identifikovať.
Dnešný článok Petra Vavrouška Alexandrovovci…, rozoberá vznik a pôsobenie tohoto umeleckého telesa,ktorého členovia nedávno tragicky zahynuli pri leteckej katastrofe.
Označiť toto umelecké teleso za zbraň a prirovnávať ho k takému vývoznému artiklu ako je napr. Kalašnikov, je scestné.
V článku sa píše aj o tom ako hudba Alexandrovovcov sprevádzala počas bojov v II. svetovej vojny s piesňou „Sviaščennaja vojna -Svätá vojna, vojakov v boji.
Vo vojne vo Vietname tiež chodili americkí umelci podporovať svojich vojakov a nikto sa nad tým nepozastavuje…
Alebo ako sa dajú nazvať umelci, ktorí chodili dvíhať morálku vojakov USA vo vojnových zónach tam, kde USA zavádzali „slobodu a demokraciu“ ?
Autor v článku píše, ako ruskí umelci svojím vystúpením dobyli v r. 2007 centrálu NATO v Bruseli bez jediného výstrelu, takto o vystúpení Alexandrovovcov písali belgické noviny.
Celý čas sa nám tu všelijakí experti a analytici snažia nahovoriť, ako je Rusko vo všetko zaostalé a hlavne sú to tí, samozvaní, platení mimovládnymi organizáciami. Ale vzápätí hystericky jačia, akou hrozbou Rusko je pre celý demokratický svet a pre zachovanie svetového mieru.
Nečudujem sa ich strachu, keď majú bobky z jedného umeleckého speváckeho súboru.
Aký strach musia naozaj mať z odvahy, statočnosti a vlastenectva ruských vojakov, ale hlavne z vojenskej výzbroje a techniky?
Vôbec sa nečudujem tomu, že lietadlo s Alexandrovovcami spadlo a ani bujarej radosti poniektorých „demokratických trolankov“ a prestitútov…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485666x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu