Založ si blog

Strašiak „Kotleba“. . .

Už sa nečudujem naším politikom a mimovládkarom, že sa p. Kotleba s jeho stranou stáva pre nich nočnou morou.
Prieskum agentúry POLIS priniesol vraj šokujúcu správu a to, že preferencie ĽSNS sa zdvihli o dve percentá, takže sa stala treťou najsilnejšou stranou na Slovensku. Osobne si myslím, že už dávno predbehla SaS a je druhou najsilnejšou stranou na Slovensku.
Prečo sa p. Kotleba stal takým strašiakom a prečo proti nemu prebieha taká mohutná mediálna kampaň?
Presne z tých istých dôvodov, ako prebiehajú vo všetkých mainstreamových médiách kampane proti Putinovi, Trumpovi, Zemanovi, Orbánovi, Marine le Pen a podobným politikom.
Títo politici začali veľmi vážne narúšať doterajšiu nadvládu korporácií v Európe. Málokto má odvahu povedať, že celá EÚ je postavená na takýchto základoch, ale stačí sa pozrieť do minulosti, kvôli čomu sa spojili zakladajúce štáty EÚ.
To že v Európe celé desaťročia vládne korporátny fašizmus je verejným tajomstvom. Náš malý štátik je toho jasným dôkazom.
Potlačenie národnej a štátnej suverenity krajín, ktoré vstúpili do EÚ rozbití komunistického bloku, bolo jednou z podmienok prístupových rokovaní Bruselu.
Doteraz nevieme aké boli podmienky vstupu našej krajiny do Únie, ale to čo sa udialo od nášho vstupu do toho spolku, len dokazuje, že sme sa stali druhotriednou kolóniou s lacnou pracovnou silou. Montážne linky najväčších automobiliek sú len špičkou ľadovca otroctva v našom štáte.
Aj nedávny „objav“, o ktorom občania vedia už dávno a poukazujú naň dlhé roky, že na náš trh sú dodávané nekvalitné potraviny veľkých firiem, to tiež dokazuje.
O rozdielnej výške životnej úrovne a platov ani nemusím písať.
To, čo sa v Európe udialo za posledné roky dokazuje, že sa finančníkom podarilo to, čo sa nepodarilo ich poskokom Hitlerovi a Mussolinimu v druhej svetovej vojne. Ovládli celú Európu bez jediného výstrelu, ak do toho nerátam bývalú Juhosláviu.
Chúťky ovládnuť Rusko stroskotali na národnej hrdosti a politike tohto štátu. Nepomohla ani provokácia Ukrajinou, kde obetovali tisíce nevinných životov, ani nezmyselné sankcie, ani zastrašovanie vojenskou mocou NATO.
A práve všetko to, čo sa začalo diať, že ľudia sú do zaťahovaní do nezmyselnej politiky novodobých feudálov, začalo otvárať oči všetkým tým, ktorým ešte záleží na hodnotách ako sú národné cítenie a hrdosť, rodina, morálne hodnoty.
U nás je práve kvôli tomu strašiakom p. Kotleba s jeho stranou, pretože pre ľudí, ktorí majú plné zuby vyčíňania našich politikov a mimovládkarov, je alternatívou proti ich nadvláde.
Prečítala som si program ĽSNS a vôbec sa nedivím hystérii zo strany tých, ktorí sú pri moci.
Hneď prvý bod – trestný postih vysokých štátnych úradníkov za zneužívanie právomoci a prešetrenie privatizácie, ich musí po nociach mátať,
presne tak, ako aj preferencie jeho strany.
Ak by bolo všetko v našej republike v poriadku, fungovala by ústavnosť, ľudia mali sociálne istoty, politici robili to, čo majú robiť a neboli len poskokmi bruselských lokajov, nemusel by byť p.Kotleba strašiakom pre nikoho.
To, aké sa špinavosti sa dejú v Únii vidia aj občania iných štátov.
Bublina sveta demokracie a západných hodnôt, ktoré nie sú skutočnými hodnotami sa začína rozpadávať.
Európania už pochopili, že nežijú v demokracii, ale v tvrdej diktatúre a totalite.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5493321x
Priemerná čítanosť článkov: 3938x

Autor blogu