Založ si blog

Proruská propaganda. . .

Proti Ruská hystéria, ktorá sa v Česku objavila vo vyhláseniach ministra vnútra Chovanca, ktorý chce vytvoriť špeciálne komando, pardon, špeciálny výbor mi pripomína totalitné praktiky najvyššej kategórie.
Je nutnosťou nejakým spôsobom zaškatuľkovať a označiť narastajúcu nespokojnosť obyvateľov Európy s tým, čo sa deje okolo nich a ako sa správajú politici, ktorí by mali viesť krajiny k prosperite a nie k morálnemu a ekonomickému úpadku, tak ako sa to deje teraz.
Aké je jednoduché nájsť vinníka a hodiť na neho zodpovednosť za svoje zlyhania.
Už aj u nás pracujú skupinky ľudí, ktorí sledujú a zberajú informácie o nepohodlných. Dokonca môžu byť za svoju „záslužnú činnosť“ ocenení a odmenení hlavou štátu.
Takže čo je vlastne proruská propaganda?
Napríklad aj to, že vidíme čím naozaj je Európska Únia. Ako sa z Bruselu stala bašta novofeudálov, ktorí svojimi príkazmi a zákazmi ovládajú a terorizujú občanov celej Európy.
To, že prekvitá novodobé otroctvo a neúnosné vykorisťovanie ľudí a ničenie prírody okolo nás.
To, že politici sú lokajmi mocných tohoto sveta a pomáhajú im zotročovať celé národy a krajiny.
To, že podporujú a podieľajú sa na vraždení nevinných ľudí a ničení ich domovov.
To, že prekvitá korupcia a nemorálnosť vo všetkých sférach života.
To, že sa ľuďom otvorili oči a nechcú byť viac otrokmi ani politikov, bankárov a cirkví.
Tí, ľudia, ktorí sa neboja povedať svoj názor sú zrazu šíritelia „proruskej propagandy“ a nie je ďaleko čas, keď začnú byť exemplárne trestaní.
Všetko toto čo sa deje, mi pripomína to, čo sa na našom území dialo v minulosti…
Násilné zavádzanie kresťanského náboženstva na území Slovanov. Vraždenie tých, ktorí vyznávali pôvodnú vieru, konfiškácia ich majetku v prospech cirkvi, ničenie a pálenie Slovanských Svätohájov, ničenie podstaty Slovanov a ich zotročenie.
Násilná rekatolizácia Slovenského územia po reformácii. Doslova hon na čarodejnice. Zaberanie protestantských kostolov, rušenie škôl. Väznenie a týranie a úplné vyhladenie intelektuálnej elity Slovákov v tom období. Krvavým mementom toho obdobia sú „Prešovské jatky“, alebo väznenie a smrť Daniela Krmana.
A v neposlednom rade udalosti spred viac ako 150 rokov, keď Štúrovská generácia bojovala za slobody Slovákov. Takisto boli prenasledovaní a väznení za svoje presvedčenie. A my sme slobodu, ktorú sme nemali skoro tisíc rokov zase len vymenili za „pohodlné otroctvo“…
Označovať hovorenie pravdy a poukazovanie na skutočnú realitu v Európe za proruskú propagandu je naozaj úbohé…
Ale kto chce psa biť, palicu si vždy nájde…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Jaroslav Haščák

Haščákov advokát reagoval na nové obvinenie v kauze Gorila

19.03.2024 14:50

Finančník čelí ďalšiemu obvineniu v kauze Gorila.

Hong Kong

Hongkonský parlament jednohlasne prijal nový zákon o národnej bezpečnosti

19.03.2024 14:40

Nový zákon udeľuje tresty za trestné činy rozdelené do piatich kategórií.

Liptovský Mikuláš odchyt medveď

Nebezpečného medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, by mali odchytiť v utorok

19.03.2024 14:29

Mestská polícia žiada verejnosť, aby sa poobede a večer nezdržiavala v lokalite starej cesty medzi Iľanovom a Závažnou Porubou.

Copacabana

Brazílske mestá sa smažia, v Riu padol rekord. Ľudia zo Sao Paula utekali k moru

19.03.2024 13:43, aktualizované: 14:24

Najhoršia situácia je v chudobných štvrtiach, kde nie je žiadna zeleň.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5461494x
Priemerná čítanosť článkov: 3915x

Autor blogu