Založ si blog

Proti komu bojujú USA?

 

 

Ilustračný obrázok: Engin Akyurt Pixabay

Najnovšie informácie hovoria o tom, že USA poskytujú vojenskú pomoc Ukrajine, Izraelu a teraz dokonca idú brániť Filipíny pred ozbrojenými útokmi.

Minulý týždeň prezident Joe Biden vo svojom prejave obhajoval vojenskú pomoc Izraelu aj Ukrajine, prirovnal Putina k Hamasu v tom, že majú jedno spoločné a to je úplne zničiť demokraciu vo svojou susedstve.

Investovať do vojen, je podľa neho múdre a prinesie zisky pre americkú bezpečnosť a dokonca podľa jeho slov pomôže vybudovať bezpečnejší a mierumilovnejší a dokonca prosperujúcejší svet a USA sú globálnym strážcom slobody.

Naopak, výsledkom tohto samozvaného „stráženia slobody“ sú neustále vojnové konflikty a štátne prevraty, ktoré USA riadia a financujú. Rovnako sú výsledkom jeho snaženia  zničené štáty, milióny nevinných obetí, beznádej, zúfalstvo, ale aj hnev a odpor voči praktikám „svetového žandára“ .

Zisk z vojnových konfliktov má iba vybraná hŕstka mocenských elít a tej nezáleží na bezpečnejšom a mierumilovnejšom svete, práve naopak. Vojnami, biedou, utrpením a rôznymi druhmi otroctva držia svet a ľudí v permanentnom napätí, ktoré im pomáha ovládať masy.

Je zvláštne čítať, alebo počúvať  takýto prejav od prezidenta štátu, v ktorom vládne  roky obrovská chudobaMilióny ľudí nevedia čítať a písať. Obrovské množstvo ľudí sa nedostane ani k základnej lekárskej starostlivosti. Milióny ľudí musia dostávať potravinovú pomoc. Po covidovej plándémii vznikajú celé getá bezdomovcov a ľudí závislých od drog. USA majú obrovské problémy s nelegálnymi prisťahovalcami, ktorých bohatí zneužívajú na otrockú prácu, ale aj s drogovými kartelmi a gangmi, ktoré ovládajú okrajové štvrte miest.

Preto je namieste otázka: Proti komu bojujú USA?

Nie sú to v prvom rade ich vlastní občania, ktorých sloboda a ľudské práva sú čoraz viac potláčané?

Alebo sú vojny, chudoba, mravná bieda, utrpenie podľa „svetového žandára“ tou skutočnou „slobodou“, ktorú treba šíriť vo svete násilnou cestou?

Žiaľ, v  posledných rokoch a najmä mesiacoch vidieť snahu zaviesť rovnakú úroveň „slobody“ aj na Slovensko. Pretože mocenské elity USA potrebujú čo najviac kolónií a vazalských štátov s bábkovými vládami, plnými servilných lokajov, čo bolo docielené a zabezpečené prijatím tzv. „Obrannej zmluvy s USA“.

A to ako tento „boj za slobodu” vyzerá, vidíme aj teraz po voľbách, keď prezidentka štátu bez mihnutia oka porušuje Ústavu SR a vlastné právomoci  v snahe čo najviac oddialiť menovanie novej, občanmi demokraticky zvolenej vlády.

Proti komu skutočne bojujú USA?

Žiaľ, proti všetkým, ktorí obhajujú tradičné hodnoty, akými sú MIER, právo na sebaurčenie národov a celých štátov, ľudskosť, mravnosť, sloboda a život.

Tento „boj za slobodu“ však v posledných  týždňoch naberá obludné rozmery tretej svetovej vojny, ktorá môže znamenať obrovskú globálnu katastrofu.

Preto je namieste ešte jedna otázka a to, či svet a súčasná civilizácia potrebujú takýto neustály  „boj za slobodu “ a ochranu „svetového žandára“?

Devana

Slnovratovo 25. 10. 2023

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Nitra, Kynek, záplavy

V Nitre opäť vytopilo Kynek aj mestské kúpalisko

16.06.2024 19:55

Prívalový dážď, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zasiahol Nitru, spôsobil po nedávnych záplavách ďalšie problémy.

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5543101x
Priemerná čítanosť článkov: 3974x

Autor blogu