Založ si blog

Ocitli sa USA vo vlastnej politickej pasci?

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

Po nečakanej návšteve Henryho Kissingera v Kyjeve, bolo otázkou času, kedy vypukne nový vojenský konflikt, ktorého úlohou bude odviesť pozornosť od vojenského fiaska „kolektívneho Západu“ na čele s USA, v mediálne zveličovanej „ukrajinskej protiofenzíve“. Pretože práve toto „vojenské fiasko“ smerovalo k použitiu jadrových zbraní voči Rusku,  čo by malo fatálne následky pre celý svet.

Konflikt medzi Izraelom a hnutím Hamas nebol až  taký neočakávaný, pretože politika Izraela voči Palestíne nabrala charakter cielenej genocídy palestínskeho obyvateľstva v pásme Gazy. Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že útok Hamasu bol nečakaný a veľmi silný a množstvo informácií hovorilo o zlyhaní Mossadu, pravda sa skrýva niekde úplne inde.

Na začiatok je potrebné uviesť, že hnutie Hamas je podobný konštrukt  ako sú Al –Káida, Taliban, či ISIS a iné džihádistické bratstvá, ktoré sú napojené priamo na CIA a sú zámienkou na celosvetovú vojnu proti terorizmu. Korene väčšiny tých organizácií siahajú  do minulosti, do Moslimského bratstva , ktoré sa v Druhej svetovej vojne postavilo na stranu Hitlera a vyhlásilo „svätú vojnu“  Židom a  následne sa po vojne spojilo s CIA v boji proti „sovietskému komunizmu“.

Po skončení „Studenej vojny“  a rozložení bývalého Sovietskeho zväzu a jeho satelitov  na množstvo malých ľahko ovládateľných a kontrolovateľných štátov chýbal USA a NATO nepriateľ, proti ktorému by bolo možné bojovať a neustále zvyšovať napätie vo svete, ale najmä zarábať na vojenskom besnení.

Nastala takmer tridsaťročná vojna proti terorizmu. Dnes je už verejne známe, že USA pomocou CIA vyzbrojovali a podporovali teroristické organizácie a najmä tie, čo by najviac škodili Rusku, ktoré po divokých deväťdesiatych rokoch začalo obnovovať svoje hospodárstvo a suverenitu.

Udalosti posledných týždňov začali ukazovať, že svet sa skutočne začal meniť a hegemónia USA a jeho postavenie svetového policajta končí. Neúspech konfliktu na Ukrajine, kde bol celé desaťročia pod zámienkou „falošnej demokracie“ pestovaný nacizmus , ktorý mal byť použitý ako zbraň voči Rusku, vyvrcholil oslavou nacistu Huňku v kanadskom parlamente. Tento incident napokon ukázal, že  fašistická  a nacistická ideológia sa nanovo stali oficiálnym politicko-spoločenským smerovaním USA a „kolektívneho Západu“, rovnako aj Izraela, ktorý USA považujú za najdôležitejšieho spojenca na Blízkom východe.

Bombardovanie nevinných civilistov v pásme Gazy, ktoré Izrael vykonáva celé dni ako odvetu za útok Hamasu vyústilo do humanitárnej katastrofy. Toto konanie Izraela odsúdil celý „arabský svet“ a nielen on. USA, ktoré najskôr prisľúbili vojenskú pomoc Izraelu, po neúspešných rokovaniach ministra zahraničných vecí USA Blinkena s predstaviteľmi štátov Blízkeho východu, prehodnotili svoju pomoc. Ale ani to už nepomôže zmeniť pohľad a názor množstva štátov na politiku USA a jeho verných vazalov.

Štáty Blízkeho východu si prešli počas tzv. „Arabskej jari“ krvavými nepokojmi, teroristickými  úrokmi a štátnymi a prevratmi v réžii USA,  ktoré sa tam snažili takým spôsobom implementovať ideály „falošnej demokracie“ a následne drancovať nerastné bohatstvo týchto krajín. Tragickým mementom sú najmä Irak a Líbya, ktoré ostali po krvavých vojnových konfliktoch  úplne zničené a vydrancované. Irán už dávno nie je v takej pozícii ako  na začiatku päťdesiatych rokov, keď bol surovinovým príveskom Veľkej Británie a jeho nerastné bohatstvo slúžilo na jej povojnovú obnovu. Dnes sa tam už CIA a MI 6 nepodarí  zorganizovať štátny prevrat tak ako v 1953 proti iránskemu premiérovi  Mohammedovi Mossadeghovi a následné dosadenie k moci „osvieteného diktátora“ Rézu Páhlavího, ktorý bol loajálny voči USA a Západu, ale kruto tyranizoval  vlastný ľud. A vojna v Sýrii ukázala, kto v skutočnosti financuje, vyzbrojuje a vyškoľuje teroristické organizácie. Veď aj Hamas zaútočil na Izrael americkými zbraňami, ktoré mali byť použité v konflikte na Ukrajine. A nemenej zaujímavou informáciou je, že z Ukrajiny prichádzajú naspäť do Izraela inštruktori a vojaci, ktorí sa bojovali na strane OSU.

Konflikt Izraela s Hamasom ukázal namä to, že štáty Blízkeho východu sa poučili z agresívnej politiky USA a jeho vazalov,  ktorá ich rozdeľovala a vytvárala konflikty medzi nimi a priamo v nich a začali sa spájať.

Táto agresívna politika „kolektívneho Západu“ žne svoje „úspechy“ v podobe nelegálnej migrácie, ktorú pocítili v posledných týždňoch aj obyvatelia Slovenska.

Problém v Európe je tak závažný, že samotný  Henry Kissinger varoval európskych lídrov, ktorí bezhlavo podporujú túto imigráciu. Pretože následky budú najmä pre bohatší západ Európy tragické a to najmä preto, lebo nikto u úradníkov nekontroluje, kto v skutočnosti  do Európy prichádza.

A v problémoch sa zmietajú aj samotné USA, oslabené vnútroštátnou politikou vlády, prezidenta Bidena, ale aj rôznymi aktivitami sociálnych skupín, ako napríklad Mee Too, či Black Lives Matter,ktoré sa najviac prejavovali počas prezidentovania Donalda Trumpa a rozvracali stabilitu vlastnej krajiny.

USA sa tak ocitli vo veľkej pasci vlastnej dobyvačnej politiky, ktorú vedú štátne elity, ale následnej biedy, ktorú takáto politika spôsobuje. Táto pasca však bude mať závažné dôsledky aj pre celú „vyspelú Európu“ do ktorej sa zaradilo aj Slovensko, hoci je iba kolóniou tak USA, ako aj západnej Európy, ale najmä nárazníkovou zónou vojenského konfliktu medzi Západom a Ruskom.

 

Devana

16. október 2023

 

Článok bol zverejnený na: Belobog.sk

 

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Rusi pripravovali útok v Nemecku, chceli odpáliť vojenskú pomoc Ukrajine. Boli odhalení

03.05.2024 14:50

Nórsko tiež podozrieva Moskvu z prípravy sabotáže proti infraštruktúre krajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5502814x
Priemerná čítanosť článkov: 3945x

Autor blogu