Založ si blog

Henry Kissinger necestuje „iba tak“…

 

Ilustračný obrázok: flickr

Kým na Slovensku prebiehala tvrdá predvolebná kampaň, ktorá svojim charakterom menila štát na jednu veľkú krčmu, tak sa  na svetovej scéne diali veľmi závažné udalosti, ktoré budú ovplyvňovať aj politickú situáciu priamo v našom štáte.

Médiá prinášali informácie o osobnom prejave ukrajinského prezidenta Zelenského na Valnom zhromaždení  OSN v New Yorku pred poloprázdnou sálou, mala som možnosť sledovať ho vo verejnoprávnej televízii a vidieť aký aplauz získal najmä zo strany svojich verných. Na druhej strane však nedostal od predsedu Snemovne reprezentantov  Kevina McCarthyho povolenie vystúpiť na spoločnom  zasadnutí Kongresu vo Washingtone a stretnutie sa udialo len za zatvorenými dverami. Síce ho prijal prezident Biden, ale prijatie bolo iba formálne.

Svet sa však o pár dní stal svedkom udalosti, ktorá ukázala pravú tvár súčasných západných politických elít. Prezident Zelenskyj bol  pozvaný do kanadského parlamentu na prejav  Ukrajinca Jaroslava Huňku, ukrajinského člena nacistickej zločineckej organizácie Waffen SS, ktorá počas SNP vraždila aj na Slovensku a ktorému postojačky tlieskal celý kanadský parlament na čele s premiérom Trudeauom.

V pozadí týchto udalostí sa znova rozhorel vojenský konflikt na území Náhorného Karabachu medzi Arménskom a Azerbajdžanom, ktorý sa dal považovať ďalšiu provokáciu proti Rusku.

O čom sa však informuje už menej je to, že na Ukrajinu tesne po Zelenského návšteve USA a Kanady pricestoval najskôr Niall Ferguson, ktorý sa zaoberá otázkami nadnárodeného riadenia a následne na Ukrajinu pricestoval aj Henry Kissinger, doterajší zástupca globálnych elít v oblasti riadenia. Skutočnosť, že Henry Kissinger  vo svojom veku pricestoval na Ukrajinu za prezidentom Zelenským ukazuje aká vážna je situácia vo svete, čo vo svojej pravidelnej relácii „Otázky a odpovede“ zo dňa 25. 9. 2023 rozanalyzoval V. V. Pjakin.

Tretia svetová vojna, ktorú sa snažia za každú cenu rozpútať americké vládne elity spoločne so svojimi spojencami v Európe je tesne pred jej začiatkom. Ak sa im podarí túto vojnu začať, tak je zrejmé, že nebude mať žiadnych víťazov a najviac stratia najmä globálne elity, ktoré doteraz v tichosti podporovali konflikt na Ukrajine. To, že tento konflikt má mať oveľa dlhšie trvanie dokazujú slová samotnej predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej, ktorá na summite NATO vo Vilniuse v júli 2023 hovorila o tom, že Európska únia plánuje zriadenie 20-miliardového fondu na financovanie ukrajinskej armády počas ďalších štyroch rokov.

Udalosti tohto týždňa však začali naberať zaujímavé smerovanie. A to, že USA neplánujú dlhodobé financovanie konfliktu na Ukrajine, keďže prezident Biden podpísal predbežný rozpočet bez prostriedkov na pomoc Ukrajine. Podľa predsedu Snemovne reprezentantov Kevina  McCarthyho je dôležitejšie posilnenie hraníc USA proti migrantom, ako vojenská pomoc Ukrajine.

Veľmi dôležitou udalosťou tohto týždňa je aj výročné zasadnutie Medzinárodného diskusného klubu Valdaj, ktoré sa konalo 2.  – 5. októbra v Soči pod mottom „Spravodlivá multipolarita: ako zabezpečiť bezpečnosť a rozvoj všetkých“ a na ktorom so svojim prejavom vystúpil aj V. V. Putin.

Naproti tomu včerajšie stretnutie európsky lídrov v Granade bolo veľkým fiaskom ktoré sa podľa portálu POLITICO „skončilo fňukaním“, keďže nedokázali nájsť riešenia problémov, do ktorých vlastnou politikou a servilným poklonkovaním štátnej elite USA zatiahli celý „starý kontinent“ a jeho obyvateľov. Zrušenie tlačovej konferencie pre 700 novinárov ukázalo, že Európa je vo veľmi vážnej kríze, aká tu doteraz nebola od čias druhej svetovej vojny.

Medzitým však ešte Gruzínsko a Kirgizsko obvinili USA z organizovania „farebnej revolúcie“, ako sa dnes eufemisticky nazývajú štátne prevraty riadené USA a arménsky prezident Pašinjan pochopil, že ho tentokrát mravne, politicky a najmä ekonomicky rozvrátený „vyspelý Západ” nepodporí.

V pozadí týchto udalostí vyzerá povolebná situácia na Slovensku veľmi bizarne. Kým sa k moci za každú cenu derú predstavitelia progresívnej liberálnej ideológie a servilní lokaji štátnej elity USA, tak svetové dianie ukazuje diametrálne odlišné politicko – spoločenské smerovanie, ktoré má zabrániť rozpútaniu tretej svetovej vojny.

Žiaľ,  na doterajšom  dianí vidieť, na akej úrovni je „politická elita“ v našom štáte. Dokážu jej predstavitelia pochopiť celosvetové dianie, alebo je väčšina z nich iba spotrebným materiálom na jedno použitie amerických štátnych elít?

 

Devana

6. október 2023

 

Článok bol zverejnený na: Belobog.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5504622x
Priemerná čítanosť článkov: 3946x

Autor blogu