Založ si blog

Politickí hochštapleri…

 

 

Včera som si podrobnejšie pozerala kandidačné listiny politických strán a spomenula som si na rozhovor s mojou priateľkou spred troch rokov po posledných parlamentných voľbách.

Hovorili sme o tom, že nádeje mnohých strán pochovali nevhodní kandidáti, ktorí sa uchádzali o hlasy voličov. Vyjadrila som názor, že predseda  strany a jej vedenie by mali poznať vlastných ľudí, ktorí kandidujú za ich stranu.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

Žiaľ, tento rok sa situácia zopakovala. Na kandidačných listinách sú znova mnohí „politickí hochštapleri“, ktorí v reálnej politike nemajú čo robiť. U mnohých z nich prevládajú prehnané osobné a mocenské ambície, ktoré bránia ich vlastnej sebareflexii. Nemajú nielenže žiadne znalosti, ale dovolím si tvrdiť žiadne vedomosti, ktoré sa týkajú riadenia štátu na rôznych úrovniach.
Takíto ľudia, nielen že nie sú schopní ponúknuť skutočné riešenia problémov, ale absolútne nerozumejú riadiacim procesom. Vystačia s lacnými krčmovými frázami a heslami štvrtej cenovej skupiny. Množstvo z nich nemá morálny a mravný kredit, preto sú ľahko ovládateľní, manipulovateľní a korumpovateľní. V podstate sú to ľudia bez vlastnej tváre a nosia iba masky, ktoré im vytvárajú médiá.  Veľa takýchto ľudí, dokáže pochovať politické ambície strán,  ale žiaľ aj množstvo takýchto ľudí – krčmárov, sa napokon dostane do najvyšších riadiacich pozícií.

Výsledok vládnutia „politických hochštaplerov“ máme denne pre očami.

Ľudia sú však stále náchylní veriť ich sľubom, pretože im taktiež chýbajú informácie, vedomosti a skutočné znalosti z riadenia. Pretože by si dokázali uvedomiť, že práve ich neznalosť  spôsobuje dlhotrvajúcu krízu štátu. Mnohí čakajú okamžité riešenia vážnych problémov a z „politických hochštaplerov“ vytvárajú modly, ktorým sa doslova klaňajú. V podstate sa tak vytvára začarovaný  politicko-spoločenský kruh a priam bezvýchodiskový stav.

Pokiaľ si ľudia neuvedomia skutočnosť, že obnova nášho štátu bude dlhotrvajúci proces, na ktorého začiatku bude nutné eliminovať nepredstaviteľnú korupciu, zredukovať prebujnelý  a neproduktívny štátny aparát a byrokraciu, budú stále voliť „politických hochštaplerov“.  Pretože je jednoduché veriť ich sľubom, ako prevziať osobnú a občiansku zodpovednosť za situáciu v štáte.

Preto sa pýtam, majú voliči predstavu o tom, ako by mal vyzerať „vzorový profil poslanca”, ktorý bude zastupovať záujmy ich samotných a záujmy štátu v parlamente?

Alebo im stačia „politickí hochštapleri“, pre ktorých je politika iba biznisom a volič výťahom k moci?

A záleží vôbec občanom na štáte?

 

Devana

 

Článok bol pôvodne zverejnený na: Belobog.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Počasie / Dáždnik / Dážď /

SHMÚ vydal výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch

04.05.2024 18:48

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov zrážok počas 30 minút. Nárazy vetra môžu dosahovať 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Irán / Vojnová loď /

Iránska vojenská loď Šahíd Mahdaví prekročila prvýkrát rovník

04.05.2024 17:28

Je to údajne prvýkrát, čo Irán vyslal loď svojho námorníctva na takúto diaľkovú misiu.

Eurovoľby 2024

Strany môžu na kampaň v eurovoľbách minúť najviac tri milióny eur

04.05.2024 16:13

Pri volebnej koalícii platí tento limit zvlášť pre každú stranu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5503715x
Priemerná čítanosť článkov: 3945x

Autor blogu