Založ si blog

Prečo bol premiér Heger v Kyjeve?

 

Súčasná vládna koalícia od svojho nástupu  cielene likviduje náš  štát.  Po dvoch rokoch ich vládnutia , sa  ocitol v stave klinickej smrti. Právny, ekonomický a sociálny rozklad štátu počas covidovej pandémie bol len začiatkom.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

 

Premiér Heger,  veľkodušne daroval obranný systém S 300 Ukrajine. Pod dohľadom predsedníčky EK Ursuly  von der Leyen,  pripravil v Kyjeve náš štát o posledné zvyšky suverenity a zvrchovanosti. Daroval obranný systém, ktorý bol vo vlastníctve  SR. Namiesto neho na Slovensko prišiel obranný systém, ktorý bude SR len zapožičaný. Týmto aktom sa SR  stala plne podriadenou  kolóniou USA a EÚ,  ale najmä nárazníkovou zónou v konflikte proti Rusku. Konflikte, ktorý bol Západom dlhodobo pripravovaný podporou extrémistického režimu na Ukrajine.

Zarážajúce sú však vyjadrenia ministra obrany Naďa, ktorý v televíznej relácii RTVS „O päť minút dvanásť“ verejne hovoril o nedostatkoch obranného systému S 300  a vyjadroval sa v superlatívoch o obrannom systéme Patriot.

Takže, ako to vlastne je?

Premiér Heger daroval Ukrajine na jej obranu systém, ktorý je podľa slovenského ministra obrany  Naďa  tak zastaralý ,  že sa už ani  opravovať neoplatí.  Bolo  preto  nevyhnuté zbaviť sa ruského obranného systému S 300, ktorý nezapadal do plánov našich nových „ochrancov a obrancov“?

Žiaľ,  Slováci akosi prirýchlo zabudli na tzv. „Obrannú zmluvu medzi SR a USA“.  Možno teraz už viacerí pochopili  účel návštevy ministra obrany USA Lloyda Austina na Slovensku.

Vyzerá to tak, že vláda na čele s premiérom Hegerom a ministrom obrany , nielenže oklamala občanov nášho štátu,  keď tvrdili, že systém S 300 pošlú na Ukrajinu, ale len po zabezpečení adekvátnej náhrady za S 300, ktorá bude chrániť SR.  Podľa slov opozičných predstaviteľov,  štyri  systémy Patriot sú na zabezpečenie  málo.

Oklamali aj ukrajinskú stranu. Ak by im skutočne chceli pomôcť, tak by im na obranu proti Rusku darovali nejaký ten „úžasný americký Patriot“ a nie „zastaralý ruský systém“, ktorý by bol podľa slov ministra Mikulca  na budúci rok vyradený.

A naša citlivo vnímajúca pani prezidentka presviedča občanov  a hlavne samú seba o tom, že tento úžasný dar pomôže znížiť počet civilných obetí tragického konfliktu“.

Nuž, kto vie ako to vlastne je… Pretože sa šíria správy, že z toho daru je už len kôpka šrotu, ale SR sa týmto vládnym počinom stala nielen možným terčom útokov, ale priamym aktérom ozbrojeného konfliktu.

Jedno je však isté. Cesta premiéra Hegera do Kyjeva nebola  iba vyjadrením solidarity s Ukrajinou a jej oficiálnou vládnou propagandou.

Návšteva premiéra Hegera v Kyjeve a  darovanie obranného systému S 300 Ukrajine  sa stalo zavŕšením, alebo dokonaním  zámernej likvidácie suverenity  nášho štátu. Zradou štátu a jeho občanov.

Nič iné sa však ani nedalo čakať od poslušných lokajov, ktorí plnia všetky príkazy svojich nadriadených. Posledné týždne však ukazujú, že pani Ursula von der Leyen vedie EÚ presne tak, ako počas svojho ministrovania viedla Bundeswehr...

Článok bol pôvodne zverejnený na: belobog.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471544x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu