Založ si blog

Prečo vládnu komedianti?

 

Odpoveď je jednoduchá. Preto, lebo  politika  a najmä tá súčasná je len divadlom pre masy ľudí, ktorých politici potrebujú  presvedčiť, že sú pre ich život dôležití a nenahraditeľní.

Áno, politika je divadlo, plné iluzionistických predstavení, komédií, ale aj tragédií.

Preto by bolo zaujímavé popremýšľať  o význame politických strán a samotných politikov v procese riadenia štátu. Napríklad toho nášho. 

 

 

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

Na Slovensku, ktoré má toľko obyvateľov asi ako jedna menšia svetová metropola máme v súčasnosti činných 54 strán a politických hnutí a viac ako 100 strán a hnutí, ktoré zanikli, alebo sa zlúčili a pod.

Počet politických strán a hnutí, je dôkazom, že politika sa na Slovensku nerobí v prospech občanov a štátu, ale je veľmi dobrým biznisom.

Založenie politickej strany v súčasnosti nie je problémom, ak máte dosť peňazí na politickú kampaň.  Kampaň, ktorá dokáže zaujať ľudí tak, že sú  vďaka politickému divadlu presvedčení, že bez politikov a ich vládnutia neprežijú.

Ale opak je pravdou. Pretože je obrovský rozdiel medzi riadením štátu a vládnutím.

Na riadenie štátu sú potrební odborníci. Na vládnutie stačia komedianti.

Žiaľ, mnohým našim občanom vyhovuje tento spôsob vládnutia a divadelné predstavenia v podobe frašky s názvom „Slobodné a demokratické voľby“. Dokonca to zašlo až tak ďaleko, že mnohí ľudia si vytvárajú falošným zbožšťovaním  z politikov modly a majú potrebu, aby im niekto vládol. Možno je to tým legendárnym prístupom Len si udrite pán veľkomožný“. Takýmto spôsobom premýšľania sa ľudia dobrovoľne dostávajú do pozícii otrokov, mentálnych aj fyzických.

Naopak, uvedomelý človek, ktorý prevzal zodpovednosť za svoje konanie a život vie, že nepotrebuje aby mu niekto vládol.

A teraz si predstavte svoj vlastný štát bez parazitov v podobe politických strán a falošných politikov a politických komediantov.

Predstavte si, že by štát riadili skutoční odborníci a nie chamtiví, nenažratí, amorálni predátori a paraziti, ktorých jediným cieľom je uloviť čo najväčšiu korisť  a odhryznúť si čo najväčší „kus žvance“ zo štátu.

Viete prečo je tento štát v stave klinickej smrti,  vycicaný a ohlodaný na kosť?

Pretože ľudia dobrovoľne volia politických komediantov a nežiadajú od nich žiadnu osobnú, politickú a hmotnú zodpovednosť za ich konanie.

Áno, mnohí dobrovoľne volili napríklad OĽANO,  poniektorí aj preto, aby „bola sranda“.

Dnes vyšla správa, že zdravotnícke zariadenia budú vykonávať len neodkladnú lekársku starostlivosť. Za ostatné si pacienti napriek tomu, že platia zdravotné poistenie, budú platiť.

Štát nemá peniaze na vlastných občanov, ale pani Čaputová v pondelok  podpísala Lex Ukrajina, ktorým sa štát zaväzuje poskytnúť ukrajinským utečencom všetko to, na čo naši občania stratili nárok… „Veľká sranda“ však?

Ďalšia takáto „veľká sranda“ je neúmerné zdražovanie cien základných potravín, ktoré nie je len dôsledkom „vojny na Ukrajine“.Zdražovanie je spôsobené  najmä parazitickou politikou vládnych strán počas coronakrízy, keď vláda  ignorovala prosby poľnohospodárov a Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov o pomoc. To, že majú múku len na dva mesiace je bezpredmetné, dôležité je, aby mali čo jesť občania Nemecka, kam smerujú plné vlaky slovenského obilia.

A to sú len dva problémy, za ktoré by mali niesť plnú zodpovednosť politickí komedianti a predátori. Žiaľ, počas viac ako  tridsaťročnej  vlády  slobodného demokratického systému, doteraz  nikto z tých, ktorí boli pri moci žiadnu zodpovednosť neniesol.

Jedno divadlo však prestali vládni politici  hrať. A to divadlo na demokraciu. Už dávno zhodili kostýmy a masky „demokratov“ a ukazujú pravú tvár,  kým v skutočnosti sú.

A politická opozícia? Tá zhodila masky tiež… Najmä predstavitelia Smeru a  Hlasu, za ktorých vlády tento obludný systém, ktorý  súčasná vládna moc predstavuje, rástol ako nebezpečné podhubie a oni neurobil nič, aby to zastavili. Naopak, ešte ho  mnohí z nich podporujú…

Tak sa skúste vy, ktorým záleží na tomto štáte zamyslieť… Potrebujete aby vám niekto vládol, alebo chcete, aby tento štát riadili kompetentní ľudia a nie banda chamtivých a nenažratých, ambicióznych, egoistických komediantov a dilentatov,  plagiátorov a   politických bábok?

Budete trvať na tom, aby tento štát riadili odborníci?

Budete trvať na tom, aby tí, ktorí parazitujú na tomto štáte a zničili ho, niesli zodpovednosť?

Pretože vďaka väčšine a hlavne tej mlčiacej, vládnu v tomto štáte komedianti…

 

Článok bol zverejnený na: belobog.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5470763x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu