Založ si blog

Prichádza zima, politická aj ekonomická…

 

Po včerajšom  návrate zimy, celodňovom snežení a dnešnom mrazivom počasí, ktoré onedlho skončia premýšľam nad tým, že Slovákov a tento štát čaká oveľa horšia zima, ktorá prichádza.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

Pri sledovaní súčasnej situácie, ktorá na Slovensku a nielen na Slovensku nastala, vidím  veľkú paralelu s udalosťami, ktoré sa diali počas Druhej svetovej vojny.

Aj vtedy sa okrem fašistického Talianska  mnohé európske štáty aktívne zapájali do vojny po boku nacistického Nemecka proti Sovietskemu zväzu. V mnohých štátoch našli fašisti a nacisti svojich obdivovateľov a nebolo to inak ani v bývalom Československu a iných štátoch, ktoré sú teraz označované ako postsocialistické, či postsovietské.

Pred pár rokmi som mala možnosť vidieť zábery z pohrebu Rainharda Heydricha v Prahe a množstvo ľudí z celého Protektorátu Čechy a Morava, ako mu vzdávajú úctu a verejne smútia.

Podobné zábery velebenia nacistickej a fašistickej ideológie v mnohých európskych štátoch sa dajú bežne dohľadať. Či už sú to bývalý Slovenský štát, Ukrajina, Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko, Chorvátsko a iné…

Dnes je Európa znova na prahu vojnového konfliktu a je zvláštne sledovať konanie politických elít všetkých týchto štátov okrem Maďarska, ktoré sa zrejme poučilo z vlastnej minulosti. Teraz  sa všetky tieto štáty spoločne s Poľskom, ktoré sú v skutočnosti druhotriednymi kolóniami „vyspelej západnej spoločnosti“, predbiehajú v servilnosti  a vojnovej propagande.

Ale ostaňme  v štátoch bývalého Československa a hlavne u nás doma.  

To, akú politiku  predvádzajú politici, či už súčasní, alebo tí predchádzajúci spoločne s mediálnou propagandou, bývalé Československo nezažilo ani počas nacistickej vyhladzovacej vojne proti Slovanom, Židom, Cigánom.

Neviem, či si politici a médiá uvedomujú, čo páchajú svojím konaním. Snaha zapáčiť sa vládnym elitám v USA a EÚ, či predstaviteľom NATO vyznieva ako servilné poklonkovanie, oddaných, otrocky poslušných sluhov a poskokov. Verím, že mnohí si to uvedomujú a práve  preto konajú tak ako konajú a vedú vo vlastnom štáte „politiku spálenej zeme“. Pretože ako inak sa dá nazvať cielená likvidácia Slovenska. Pod vedením týchto politikov začala finálna fáza dobrovoľnej, desivej a bolestivej samovraždy tohto štátu. Politickej, ekonomickej, právnej, sociálnej, kultúrnej, spoločenskej samovraždy. Žiaľ, tieto samozvané „elity“ neberú žiaden ohľad na vlastných občanov a nikdy ho ani nebrali. Preto zaviedli tvrdú cenzúru iných názorov, ako sú tie ich a verejne zastrašujú vlastných občanov rôznymi  drakonickými, perzekučnými  opatreniami.

Lenže zabudli na jednu dôležitú vec. Pravda vždy výjde  najavo, aj keď je tvrdo potláčaná.

Z udalostí posledných dní je zrejmé, že priamemu vojnovému konfliktu  sa začali vyhýbať hlavne tí, ktorí ho najviac podporovali a takisto  sa nechcú zúčastniť rituálnej, ekonomickej samovraždy o ktorú sa pokúšajú naše „politické elity“ svojimi vyhláseniami.

Preto premýšľam nad tým, aký osud čaká Slovensko a ostatné kolónie, ktoré sa snažia takouto pätolízačskou a agresívnou politikou zapáčiť ich súčasným pánom. Podľa môjho názoru,  sa onedlho stanú „nepohodlnou osinou v zadku“ USA, EÚ a aj NATO, ktoré začali chápať, že  priamy vojnový konflikt je cestou do pekla a ekonomické sankcie spomínanou dlhotrvajúcou a bolestivou samovraždou.

Nuž jeden zo scenárov môže byť aj taký, že „vyspelý západ“ sa veľmi rád vzdá  bezcenných vyrabovaných kolónií, ktorých nespoľahliví, politickí predstavitelia spôsobujú množstvo problémov a  škody,  namiesto prinášania úžitku. A títo politici, ale aj všetci tí,  ktorí nesplnili svoje úlohy, ktoré mali splniť, postihne osud „handry na jedno použitie“.

Pre nás bežných občanov však prichádza zima, politická aj ekonomická. Prichádza zima chudoby a neistoty. Veď kto by chcel v dnešnej dobe vyrabovaný, rozkradnutý, chudobný a zadĺžený štát.

Verím, že všetci tí, ktorí si dokážu pospájať súvislosti súčasných udalostí s tými z pred pár desiatok rokov vedia, že naše politické elity nás predali „za tridsať strieborných“. Otázkou však  je, akým spôsobom si tie strieborniaky užijú?

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5492577x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu