Založ si blog

A aká je to tá „demokratická vláda“?

Pred chvíľou som si prečítala správu o tom, že predstavitelia Talibanu vyhlásili, že v Afganistane nebude demokratická vláda. Po tom, čo afgansky prezident Ašraf Ghaní, ktorý spolu s USA a NATO spolupracoval na budovaní demokracie v Afganistane, utiekol aj so 169timi miliónmi dolárov, ktoré si odviezol na štyroch autách a helikoptére, sa tomu ani nečudujem.

 

Foto: Robert Hüttner, Pravda

 

Na Slovensku máme tiež „demokratickú vládu“, po ktorej hlasne volali slušnoľudia a liberálne zmýšľajúci voliči a najmä predstavitelia strán, ktorí súčasnú vládu vytvorili. Ich boj za „slobodné a slušné Slovensko“ trval celé roky.

Dočkali sa a po míľniku, mnohých protestoch  a zvrátenej predvolebnej kampani,  konečne na Slovensku vládnu. Áno, súčasnú vládu skladali štyria milionári, ktorí si svoje strany kvôli tomu účelovo založili. A založili si ich, či lepšie povedané kúpili,  vďaka financiám, ku  ktorým sa dostali rôznymi spôsobmi, ktoré systém „slobody a demokracie“ dovoľuje. Áno, mohli si to dovoliť. Mohli si kúpiť vlastné politické strany ako zdroj biznisu. V skutočne právnom štáte, by takíto ľudia niesli zodpovednosť za svoje konanie, ale žijeme v „demokracii“, ktorá je synonymom pre zdieranie, korupciu, nečestnosť, vydieranie, zneužívanie moci, prenasledovanie ľudí, ich väznenie, mučenie, vraždenie.

Takže ako vyzerá vládnutie „demokratickej vlády“ tu u nás na Slovensku?

Mnohí občania to už  zistili.

Demokraticky zvolení papaláši  sa odrazu stali novofeudálmi, ktorí rozhodujú o bytí, či nebytí človeka. Zamenili si Slovensko s krajinou neobmedzených možností  a bájnym Eldorádom. Z prázdnej špajze, ktorá vraj ostala po Ficovi, rozšafne rozhadzujú miliardy. Zo štátnych peňazí financujú megakampane farmaceutickým firmám, rozhadzujú peniaze na nezmyselné testovania, na ktorých mnohí zázračne zbohatli.  Kupujú drahé zbrane, ničia slovenskú prírodu a poľnohospodárstvo.

Bez najmenších výčitiek drancujú to, čo ešte ostalo. Zadlžujú štát tak, že za ich „demokratické vládnutie“, budú draho  platiť celé generácie občanov tohto štátu.

Ale akého štátu?

Toho, ktorý táto vládna moc právne rozložila, pretože „ústavní činitelia“ vedome porušujú zákony a Ústavu SR?

Štátu, ktorý ekonomicky zničili a zdevastovali?

Štátu,  z ktorého po ich vláde neostane nič?

Nuž, aká je to tá „demokratická vláda“?

Zámerné devastovanie a likvidácia štátu?

Bezočivé obmedzovanie základných ľudských práv občanov štátu a ničenie ľudskej dôstojnosti?

Likvidácia sociálnych práv občanov, ich zbedačovanie a vytváranie obrovskej chudoby?

Vydieranie a vyhrážanie sa  občanom vládnymi a mocenskými  reštrikciami?

Vytváranie očkovacieho apartheidu?

Zneužívanie moci a silových zložiek proti vlastnému obyvateľstvu?

Vyzerá to tak, že áno. Pretože presne to,  sa  v súčasnosti  deje na Slovensku.

Afgansky prezident po „demokratickom vládnutí“  utekal s helikoptérou a štyrmi autami, plnými peňazí. Ktovie ako budú utekať naši súčasní vládni predstavitelia. A po udalostiach v Afganistane, kde demokraciu a „najmocnejšiu armádu sveta“, porazili „pastieri kôz“, možno už aj trénujú, ako a s čím budú utekať.

 

 

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

Ján Herák

Bývalého poslanca Heráka obžalovali zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania

23.04.2024 16:58

Ján Herák viackrát vo svojich vyjadreniach zdôraznil, že je nevinný.

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490090x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu