Založ si blog

„Nestrieľajte, veď sú tu ľudia! “

Nedávno mi môj dobrý priateľ, pacifista, ktorý neznáša násilie v akejkoľvek forme povedal, že keď vidí človeka, ktorý šoféruje s rúškom na tvári a sedí v aute sám, tak má chuť vraždiť.

Premýšľala som o jeho slovách a znova sa utvrdila v tom, že tie najzložitejšie situácie a problémy, ktoré sa okolo nás dejú a ktoré prežívame, majú úplne jednoduché vysvetlenie, či riešenie.

To, čo mi povedal priateľ je dôkazom toho, že ľudia sú tam, kde ich vládnuca moc chcela mať.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

Ľudia  sa delia na očkovaných a neočkovaných, vaxerov a antivaxerov, covidových fanatikov a ľudí, ktorí sa triezvo pozerajú na celú pandémiu. Delia sa tak, že v spoločnosti zavládla  nevraživosť a nenávisť, taká silná až sa ľudia znížia k násiliu  a spoločnému  vraždeniu. Stačí malá rozbuška a násilie prepukne naplno.

Diabolskosť tohto plánu je práve v jeho jednoduchosti. Vyvolať takú obrovskú nenávisť medzi ľuďmi, že sa ľudia budú zabíjať sami medzi sebou a vládnuca moc na to nebude potrebovať ani armádu, ani zbrane, pretože to bude rozhodnutie ľudí, páchať násilie a navzájom si brať život. Vládnuca moc sa takto zbaví zodpovednosti a v konečnom dôsledku znova len zbohatne na nešťastí iných.

Áno, Diabol sa skrýva v  detailoch a ľudia sa ocitli v takom štádiu mentálneho  otroctva, že si vôbec neuvedomujú, že obeťami systému sú všetci bez rozdielu.

Vôbec si neuvedomujú, kto v skutočnosti vytvára rozdiely medzi nimi a vyvoláva vlny fanatickej nenávisti medzi nimi. Stačí  sa pozrieť ako informujú média a pripomeniem najmä tie verejnoprávne, ktoré si platia samotní občania a to dokonca povinne. O mainstreamových  ani písať nemusím, tí majú svojich vlastníkov a pracujú pre nich.

Stačí sa pozrieť ako pracujú predstavitelia zastupiteľskej demokracie, čiže ústavní činitelia, ktorých si sami zvolili a ktorých si občania  štedro platia. Ako pracujú štátni  úradníci, ktorí sú takisto štedro platení z daní občanov. Akým spôsobom funguje polícia, ktorá je takisto platená štátom.

Štátom, ktorý tvoria všetci občania a nie vládna moc.

Áno, Diabol sa skrýva v detailoch a ten najpodstatnejší je ten, že ľudia v tomto štáte si sami a dobrovoľne platia tých, ktorí ich oberajú o ľudskú dôstojnosť, šikanujú a rozdeľujú takým spôsobom, že sa medzi ľuďmi, ktorí si žili svoje životy začala šíriť otvorená nenávisť jedného voči druhému.

Najdiabolskejšie na tom všetko je, že vládna moc robí všetko pre to, aby tá nenávisť bola čoraz silnejšia. Násilné testovanie, očkovacie kampane  hraničiace s infantilnosťou a trápnosťou, očkovacia lotéria, politické kauzy a prenasledovanie, mediálna masáž a v súčasnosti aj odvetné protestné zhromaždenia  sú účinným nástrojom na vyvolávanie tejto nenávisti medzi ľuďmi. A vidieť, že vládna moc sa nezastaví pred ničím, pretože pre nich je to biznisom, na ktorom sa dá výborne zarobiť.

Tisíce mŕtvych, ktorí mohli žiť, keby boli dostali adekvátnu odbornú lekárku starostlivosť a boli liečení, je toho dôkazom.

Diabolským je aj to, čo sa deje v úzadí tejto špiny a bahna nenávisti.

Len málokto venuje pozornosť  napríklad tzv. „lesnícko-ochranárskej vojne“. A ľudia to pochopia až vtedy, keď  budú platiť za vstup do lesa mastné poplatky a draho kupovať vlastnú vodu.

Ktovie či ľudia dokážu precitnúť a vidieť to, čo sa okolo nich deje. Akým spôsobom dokázali znova naletieť a nechali sa oklamať.

Občas premýšľam, že tí ktorí to všetko riadia sa nad tým dobre zabávajú. Pretože Slovač je stále nepoučiteľná. Ochotná nenávidieť sa až tak, že to môže skončiť veľmi zle.

Nuž možno by sme potrebovali aj my tu na Slovensku jedného Švejka, ktorý by zakričal: „Nestrieľajte, veď sú tu ľudia!“, aby mnohí precitli a pochopili, že sme ľudia, občania tohto štátu a nie otroci vládnucej moci a systému.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471204x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu