Založ si blog

Zločiny proti ľudskosti páchané na tých najbezbrannejších. ..

Včera som  cez okno videla kráčať po ulici dievčatko zo susedstva, ktoré má asi desať rokov. Vonku nebolo nikoho a dieťa malo na tvári respirátor.  Takto vyzerá krutá realita, o ktorej hovorili v nedeľu popoludní aj v tv relácii „Občan za dverami“ rodičia, učitelia a odborníci.

Foto: Pixabay

V tejto šialenej dobe sa mlčí o tom, ako protiústavné práva, ktoré nariadila táto vláda,  poškodili najmä deti, mladých ľudí a  rodičov týchto detí. Sem tam sa síce objavia v médiách články, ako deti trpia a túžia po návrate do školy, ale málokto sa zamýšľa nad tým, akým hrubým spôsobom sú porušované ich práva, o ktorých sa doteraz toľko rečnilo a písalo. Odrazu je ticho okolo toho, ako sú im odopierané úradnou a vládnou mocou a aké následky pre ich vývin, psychický aj telesný má  koronašialenstvo, ktoré je otvorenou vojnou proti ľudskosti.

Podľa Deklarácie práv dieťaťa,  má dieťa právo na zdravý duševný a telesný vývoj.

Zatváranie detí v domácnostiach bez zdravého sociálneho kontaktu s rovesníkmi, s kamarátmi, ale aj napríklad  so starými rodičmi  má za následok u mnohých detí zhoršenie ich psychického stavu. Mnohé deti trpia strachom a obavami, smútkom, úzkosťou, neistotou, depresiami, ktoré poznačia ich celkový psychický vývin. Mnohé z týchto detí sa stávajú závislé na počítačoch, telefónoch, internete, ktoré sú často jediným kontaktom s kamarátmi a svetom tam vonku. Lenže málokto si uvedomuje, akým hrozbám sú takto vystavované. Okrem závislosti je to aj hrozba kyberšikany, zneužívania, dokonca aj  sexuálneho. Deti prestali mať možnosť tráviť čo najviac času vonku, zdravo sa pohybovať, športovať.

Donedávna boli rôzne kampane na podporu športovania, zdravého spôsobu života, pretože deti dávali veľa priestoru najmä technickým hračkám, ktoré ich oberali o zdravé detstvo. To, čo bolo v minulosti považované za hrozbu pre ich zdravý vývin a rast, je im teraz prikázané formou rôznych vládnych nariadení.

V deklarácii práv dieťaťa sú uvedené aj práva na lásku, porozumenie a starostlivosť. Mnoho rodičov sa im toto všetko snaží dať, ale neistota či  chudoba, do ktorej sa mnohé rodiny prepadli, veľký psychický tlak na rodičov, ktorí sú už celé mesiace zatvorení spolu s deťmi v malých bytoch, či domoch  ako počas vojnového stavu, sa prenáša aj na deti.

Deti majú právo na bezplatné vzdelávanie, hru a zotavenie. Všetky tieto práva sú im je posledný rok odopierané a slovenské deti staršie ako desať rokov, boli v škole najmenej zo všetkých detí v EÚ.  Preto majú deti  veľké medzery vo vedomostiach a zručnostiach, ktoré im môže dať len škola. A toto všetko im odopierajú ľudia, ktorí musia niesť za svoje konanie zodpovednosť.

Takisto deti majú právo na prednostnú ochranu a pomoc, ale aj práva na ochranu pred zanedbávaním, využívaním a krutosťou. Doteraz mnohí kompetentní mlčali a mlčia, aj keď sú takýmto neľudským spôsobom porušované práva tých najbezbrannejších. Mlčí napríklad aj pani prezidentka, ktorá viac pozornosti venovala „porušovaniu práv“ pána Navaľného, ako porušovaniu práv detí v štáte, ktorého je hlavou. Takisto čušia ľudskoprávne organizácie, ktoré sa venujú porušovaniu ľudských práv, tam kde to dostanú nariadené, ale slovenské deti a ich rodičia sú mimo ich záujmu, Dohovor o právach dieťaťa, im asi nehovorí nič.

Je veľmi správne, že sa konečne ozvali rodičia, učitelia a psychológovia v tv relácii a oceňujem ich statočnosť hovoriť v médiách.

Osobne považujem podmienenie vyučovania povinným testovaním detí, ale aj nosenie rúšok a respirátorov počas vyučovania za zločin proti ľudskosti páchaný na deťoch, ktoré sú našou budúcnosťou. Takýmto neľudským podmienkam sú vystavované iba deti vo vojnových konfliktoch a v tvrdých diktatúrach, ktoré porušovanie ľudských práv zneužívajú na vládnutie pomocou moci strachu a na zlomenie slobodnej vôle človeka. Ak toto šialenstvo nebude včas zastavené, tak poznačí naše deti natrvalo, pretože takýmto  spôsobom kradnú našim deťom to čo im patrí, ich detstvo a právo na život a slobodu.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485598x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu