Založ si blog

A čo ste urobili vy, kým ste boli pri moci?

Dnes som si prečítala jeden zo statusov poslanca Blahu o tom, že prichádza doba temna, v ktorej budú ľudia zastrašovaní a zatváraní kvôli názorom.
Ale veď tá doba temna tu už je niekoľko rokov, nie iba posledných pár mesiacov, čo je pri moci táto vláda.
V skutočnosti tí, ktorí sú dnes v tejto vláde zastrašovali a lynčovali ľudí kvôli názorom už za vlád Smeru a ten s tým celé roky nič neurobil. Politici Smeru a aj SNS nechali ľudí nálepkovať za ich vlastenectvo a národné cítenie prívlastkami ako nácek, fašista, kotlebovec, či extrémista. A to len kvôli tomu, že sa nehanbili vyjadriť lásku k vlasti, k národu a hlásia sa ku svojim koreňom. Ak sa niekto pre dvoma, troma rokmi vyjadril pozitívne o Rusku, ihneď bol označený ako rusofil, putinofil, ruská štetka a pod. To isté sa dialo, ak sa objavili názory, ktoré obhajovali sociálne výdobytky minulého režimu. Veľmi dobre viem, o čom píšem, pretože terčom rôznych útokov som bola za svoje názory aj ja sama. Stačilo napísať vlastný názor a stali ste sa konšpirátorom. A dialo sa to za podpory rôznych mimovládok, ktoré Ficova vláda štedro podporovala. To, čo sa stalo v prípadoch pána Rostasa, alebo docenta Dudáša, sa mohlo stať len na Slovensku.
Čo urobili posledné dve vlády Smeru, aby tomu zabránili? Vôbec nič. A ľudia to videli a veľmi citlivo vnímali. To, čo sa teraz deje, rástlo v tieni vlád Smeru ako nebezpečné podhubie a jedného dňa sme sa zobudili a na Slovensku prebiehal „míľnik“, vďaka ktorému sa táto vláda napokon dostala k moci.
A teraz? Čo robia teraz? Vedú silácke reči o referende, ktoré by vôbec nemuselo byť, ak by si bola posledná vláda plnila to čo mala. Celé mesiace čítame len hrdinské statusy ľudí, ktorí sú rovnako zodpovední za to čo sa tu deje, ako aj tí, ktorí teraz vládnu.
Štát sa rozpadáva. Ľudia sa dostávajú do obrovskej chudoby a ešte väčšieho dlhového otroctva, prichádzajú o prácu a bývanie, nemajú z čoho platiť energie a onedlho nebudú mať čo jesť a my čítame len statusy a pozeráme vyhlásenia a tlačovky, kde si páni politici merajú pipíky.
Áno je potrebné poukazovať na biedu a špinu spoločnosti a politiky, ale doteraz neurobili absolútne nič, čo by reálne pomohlo ubiedeným ľuďom. Nič, okrem vyhlásenia referenda, na ktorom sa dohadujú už od leta vo vidine návratu k moci.
Všetci títo páni politici spoločne rozbíjajú štát a ničia národ svojim nesmiernym egoizmom.
Nedokázali sa spojiť pred voľbami, aj keď vedeli, aké obrovské nebezpečenstvo hrozí. Hádali sa o moc ako kofy na rínku o kunčaftov. Je jednoduché vypisovať statusy o tom, čo vie väčšina ľudí. Ale nikto z nich sa nepostaví pred ľudí a nenájde odvahu prevziať zodpovednosť za to, čo musíme znášať všetci na Slovensku. Jednoduchšie je hľadanie výhovoriek, či vypisovanie statusov a rôznych vyhlásení.
Preto sa ich teraz verejne pýtam: Čo ste urobili vy, kým ste boli pri moci?

Článok bol pôvodne zverejnený na slovanskenoviny.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485239x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu