Založ si blog

Vakcinační hrdinovia dnešných dní. . .

Videla som kampaň MZ na podporu očkovania proti Covid 19 a som úprimne presvedčená, že všetci jej predstavitelia to robia zadarmo a v prospech občanov štátu. Takisto som úprimne presvedčená o tom, všetci z nich majú relevantné informácie o všetkých vakcínach a majú podrobne naštudované všetky informácie, ktoré sa týkajú zloženia vakcín, ich účinnosti, ale aj nežiaducich účinkov a rozumejú problematike vakcinácie. Tiež som presvedčená o tom, že budú vedieť odborne vysvetliť občanom, prečo je vakcína označovaná ako sloboda, alebo víťazstvo, príbeh či hudba.
Verím, že predstavitelia kampane, ktorí už boli zaočkovaní proti Covid -19, budú vedieť vyčerpávajúco vysvetliť aj to, prečo doteraz na verejnosti vystupujú v ochranných rúškach a pod, keď nás má vakcína pred Covid-19 ochrániť a preto je nevyhnutná pre náš budúci život.
Ďalej by som chcela vyzvať všetkých odborníkov, ktorí riadia pandemickú situáciu na Slovensku, aby odhodili falošnú skromnosť a mediálne sa predstavili občanom, ktorí by im mohli verejne vyjadriť vďaku za záchranu ich životov a budúcnosti. Nie , nemyslím tých pánov odborníkov, ktorí sa denne prezentujú v médiách a správajú sa ako polobohovia. Myslím tým, všetkých tých, ktorí sa podieľajú na vytváraní nových opatrení, semaforov, lockdownov, testovaní a skríningov. Alebo je všetko inak? Pretože podľa slov člena pandemickej komisie Tomáša Szalaya, pandemická komisia zasadala naposledy 8. decembra 2020.
V týchto dňoch volajú minister zdravotníctva, hlavný hygienik a premiér po nových prísnejších opatreniach a prísnejších sankciách za ich nedodržiavanie, pretože neustále pribúdajú pacienti, ktorí potrebujú hospitalizáciu a sú v zlom zdravotnom stave.
K tomu mám len pár mojich osobných postrehov a názorov.
Po fantastickom celoplošnom skríningu v čase, keď bol zrejmý pokles infikovaných ľudí, sa percentuálna krivka znova zdvihla a to v čase, keď sa začnú prejavovať príznaky nákazy.
A k potrebe akútnej hospitalizácie… V súčasnosti, keď dostane človek príznaky corony, ktoré už všetci poznáme a sú totožné a príznakmi chrípky, angíny, či ARO sa najskôr musí objednať na test, na ktorý si niekedy musí počkať pár dní a potom ďalších pár dní čaká na výsledok testu. Za ten čas musí doma trpieť bez liekov, ktoré by mu pomohli vyliečiť sa, pretože na Slovensku doteraz okrem desaťdňovej karantény, nie je schválená účinná liečba covidu. Ak má človek oslabenú imunitu aj vďaka nadmernému stresu, ktorý zažívame skoro všetci už celé mesiace a nemá predpísanú účinnú liečbu, tak sa niet čo čudovať, že sa množstvo ľudí ocitá v nemocnici s veľmi vážnymi príznakmi a ťažkým priebehom ochorenia. Pred pár mesiacmi, ak mal pacient príznaky choroby šiel k lekárovi, ktorý mu predpísal lieky a mohol sa liečiť ihneď po prepuknutí choroby. Napriek tomu sa aj tak do nemocníc dostávali ľudia, ktorí mali ťažký priebeh chrípky, či ARO. Dnes pacient, ktorý má akútne príznaky, čaká niekoľko dní na výsledky testov, odkázaný na samoliečbu, ktorá nemusí vždy zabrať, čo sa dá nazvať hrubým porušením zdravotnej starostlivosti, ktorá je každému občanovi SR deklarovaná Ústavou SR.
Možno by sa novodobí vakcinační hrdinovia mohli zamyslieť nad tým, čo všetko musia v súčasnosti občania nášho štátu prežívať a ako sa k nim správa štátna moc. Tá štátna moc, ktorá zorganizovala za štátne peniaze reklamnú kampaň farmaceutickým spoločnostiam namiesto toho, aby zabezpečila svojim občanom adekvátnu zdravotnú starostlivosť.

Článok bol pôvodne zverejnený na slovanskenoviny.sk

Zdroje:Kampaň na podporu očkovania
Pandemická komisia naposledy zasadala 8. decembra 2020
V nemocniciach je rekordný počet pacientov
Kontrola cez SMS? Nehorázne prekročenie zákona…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485883x
Priemerná čítanosť článkov: 3933x

Autor blogu