Založ si blog

Aktivista a biznisman Matovič, nikdy nebol a nebude politikom. ..

Prečo?
Pretože počas svojho pôsobenia na slovenskej politickej scéne sa nikdy nesprával ako politik.
Ešte aj v súčasnosti, keď je na poste premiéra, sa neustále prezentuje ako nejaký občiansky aktivista, ktorý neustále s niekým a s niečím bojuje. Doteraz vystupoval v úlohe neúnavného bojovníka proti vláde Smeru a Robertovi Ficovi, voči ktorému používal nepodložené obvinenia, ktoré by v právnom štáte mali svoju dohru a niesol by za ne zodpovednosť. Teraz sa vžil do úlohy bojovníka proti Covidu, ale v skutočnosti začal tvrdo bojovať proti vlastnému štátu a jeho občanom, keď výsledkom jeho pármesačného vládnutia je nástup totality a tvrdej diktatúry voči obyvateľom štátu a následkom je rozklad právneho štátu, likvidácia ekonomiky, strata nezávislosti a suverenity štátu.
Aj keď premiér Matovič na verejnosti vystupuje pod maskou aktivistu a bojovníka, v skutočnosti je to tvrdý biznisman, ktorý berie politiku ako zdroj zisku. Stačí sa pozrieť ako pôsobil v minulosti pri svojom raketovom nástupe do politiky pod hlavičkou občianskeho združenia Obyčajní ľudia na kandidátke SaS. Prvým jeho „politickým počinom“ bolo vyhlásenie, že môže za ponúknutých 20 miliónov eur odstaviť vládu Ivety Radičovej, čo neskôr označil ako vtip. Nuž a takými „vtipmi“ zabáva Slovákov už celé desaťročie.
Prečo? Pretože sú vynikajúcim marketingom a vie, že na nich zarobí majetok. A preto sa neštíti nijakých podrazov a nečestností, či vydierania, čo v súčasnosti predvádza na občanoch Slovenska.
Áno, premiér Matovič je tvrdým biznismanom a správa sa tak aj ku svojim politickým partnerom.
Dokonca aj značka OĽANO, pod ktorou v súčasnosti vystupuje je už vyprázdneným pojmom a názvom, pretože keď zakladal svoje politické hnutie pred parlamentnými voľbami v roku 2012, nalákal doň „nezávislé osobnosti“, ku ktorým sa začal správať ako despotický šéf firmy. Okrem iného vyzýval členov kandidátky, aby išli spolu s ním na detektor lži. Mnohí však práve kvôli tomuto jeho správaniu sa odstúpili z kandidačnej listiny, čo spôsobilo rozpad kandidátky. Napriek tomu sa dostal do parlamentu a jeho poslanecký klub mal 16 poslancov. Následne ho po sporoch opustilo 5 členov klubu.
Už vo volebnom období 2012-2016, Matovič neustále vyrábal kauzy a spory, čím si permanentne zabezpečoval mediálnu pozornosť a popularitu. Výsledkom bolo, že v parlamentných voľbách získala koalícia hnutia OĽANO a strany NOVA Daniela Lipšica 11,02% voličských hlasov a stala sa v poradí tretím najsilnejším politickým zoskupením v parlamente.
Žiaľ, štýl jeho „politiky“ sa nezmenil a znova vyrábal nové a nové kauzy, ktorými zakrýval svoje majetkové kauzy, ale dokonca zo seba vyrábal obeť pôsobenia štátnej moci. Takpovediac „ľudovou rétorikou“ sa mu podarilo z parlamentnej pôdy vyrobiť pajzel na úrovni štvrtej cenovej skupiny.
Žiaľ, mnohí občania nedokázali prekuknúť biznis plán tohto pána poslanca, ktorý urobil všetko preto, aby v politike ostal. A najnovšia predvolebná kampaň založená na jeho sugestívnych hereckých výkonoch, v ktorých sa prezentoval ako politický outsider, ktorý chce pre občanov štátu len to najlepšie a ostatní ho kvôli tomu prenasledujú, mu zabezpečila miesto premiéra.
Premiéra, ktorý je tak ľudský, že sa neváha rozplakať v priamom prenose pred kamerami na TB, ale pritom bez mihnutia oka pre dosiahnutie vlastných cieľov dokáže urážať občanov vlastného štátu, bezočivo ich klamať a vydierať, oberať ich o ľudské práva a dôstojnosť takým spôsobom, že to hraničí s terorom a týraním. Týmto správam však pán premiér len dokázal, kým v skutočnosti je, čím je pre neho tento štát a kým sú pre neho jeho občania.
Pretože pán premiér sa nespráva a ani nekoná ako premiér štátu, ale ako despotický pán podnikateľ, majiteľ firmy ,v ktorej má neobmedzenú moc. Ku svojim politickým partnerom sa správa ako k poslušným poskokom, čo im už viackrát dal najavo a ku občanom presne tak, ako ich nazvali jeho verní, ku lúze, opiciam, bitkárom, extrémistom a psychopatom.
Lenže… Štát, nie je firma, v ktorej by mal mať premiér neobmedzenú moc, a v ktorej by vláda a parlament mali konať ako inkvizičná čata, ktorej úlohou je zabezpečovať poslušnosť občanov.
Alebo je všetko inak na Slovensku už nefunguje zastupiteľská parlamentná demokracia?
Ktovie, aká je pravda…

Článok bol pôvodne zverejnený na slovanskenoviny.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490072x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu