Založ si blog

Nečakajme, že nám pomôžu Fico, Blaha, Čaputová, Kotleba či iní. . .

Nie nepomôžu nášmu národu a štátu.
Osobné ambície a teplé fleky za výborný plat sú im prednejšie, ako občania vlastného štátu.
Majú zákonné možnosti ako zastaviť besnenie šialenca, ktorý odmieta počúvať všetky argumenty a rady odborníkov. Svojím konaním podporujú a podieľajú sa na vytváraní diktatúry strachu a násilia, ktoré na občanoch Slovenska pácha táto vláda.
Prezidentka sa otočila chrbtom aj tým, ktorí ju volili v dobrej viere na zmenu a neurobila nič, aby zastavila ekonomický a právny rozklad štátu, ktorého je hlavou. Preto je plne zodpovedná za stav v našej republike a aj za všetko nešťastie ľudí, ktoré spôsobila táto vláda.
To, ako záleží pánom politikom v opozícií na obyčajných občanoch, vidíme na sociálnych sieťach v rôznych pózerskych statusoch, v ktorých síce skritizujú konanie vlády, ale to je tak asi všetko.
Podávať trestné oznámenia v tejto veľmi vážnej situácie je prejavom politického alibizmu.
Áno, žijem na Severovýchode Slovenska a ľudia sú tu tak, ako na mnohých iných miestach nášho štátu, vo veľmi zlej finančnej situácii. Ak sa nestane zázrak, tak mnoho ľudí skončí úplne na dne. Už teraz majú málo peňazí na prežitie. Nebudú mať na splácanie hypoték, energií a ani na stravu.
A to nehovorím o veľmi veľkom psychickom vypätí a strese, ktoré spôsobujú mnohé ochorenia. A už vôbec nehovorím o smútku, ale aj veľkom hneve, beznádeji a pocitu bezmocnosti, ktoré títo ľudia prežívajú.
Toto je Matovičov boj s koronou? Zničiť životy miliónom ľudí?
Nie, on s tou hnusobou neprestane bojovať, ani keby nás mal tým svojim bojom všetkých pozabíjať. A k tomu celý ten jeho „boj s hnusobou“ speje.
Skúste sa všetci tí, ktorí budete čítať tento článok zamyslieť nad tým, kedy v dejinách ľudstva išlo mocipánom, ktorí vládli, o zdravie ľudí, ktorí na nich dreli. Nikdy!
Takže preto sú Slováci nútení znášať toto násilie v podobe psychoteroru a hrubého porušovania základných ľudských práv, ktoré na nich pácha vláda Igora Matoviča.
A tí, ktorí sú za to vo veľkej miere zodpovední, čušia ako vši pod chrastou.
To, skutočne z tých pánov politikov nikto ani len netuší, že ľudia majú zákonné právo brániť sa pred porušovaním demokratických princípov a postaviť sa na odpor v zmysle článku 32 Ústavy SR?
Včerajšie vyhlásenie v tlači: „Ústredný krízový štáb schválil, aby bol núdzový stav, ktorý platí do 14. novembra predĺžený o ďalších 90 dní.“
To skutočne nikto z pánov politikov netuší, že Ústredný krízový štáb nemá na to právo podľa Ústavného zákona 227/2002 Z.z. Čl. 4 odsek 2)?
„Výnimočný stav možno vyhlásiť v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas, najdlhšie na 60 dní.
Ak vzniknú nové okolnosti bezprostredne súvisiace s dôvodmi, pre ktoré bol výnimočný stav vyhlásený, možno výnimočný stav predĺžiť v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas, najviac o ďalších 30 dní.“
Núdzový stav vyhlásený 1.10 2020 bol vyhlásený na dobu 45 dní, v zmysle Ústavného zákona 227/2002 Z.z. Čl 5 odsek 2), preto je možné predĺžiť ho maximálne o 45 dní.
Takže, ak by Ústredný krízový štáb mal zámer súčasný núdzový stav zrušiť, alebo ukončiť a následne vyhlásiť nový núdzový stav, tak toto nie je možné. Ak by Matovič chcel zrušiť, či ukončiť núdzový stav, musel by uznesením vlády jeho zrušenie, či ukončenie odôvodniť a to sa dá iba tým, že dôvody na trvanie núdzového stavu zanikli. A ak dôvody na vyhlásenie núdzového stavu zanikli a neexistujú, tak nový núdzový stav v dobe trvania 90 dní nie je možné vyhlásiť.
Ako je možné, že naši zákonodarcovia, ktorí sedia v parlamente takisto nevedia, že:
„Verejný činiteľ, ktorý vykonáva svoju právomoc spôsobom odporujúcim zákonu, alebo prekročí svoju právomoc, potrestá sa odňatím slobody na dva až päť rokov. Odňatím slobody na desať až dvadsať rokov sa páchateľ potrestá ak spácha tento trestný čin počas krízovej situácie.“ Ako je uvedené v Zákone 300/2005 Z.z. – Trestný zákon § 326.
Jediným možným vysvetlením takého konania opozičných politikov je neprehľadná situácia ohľadom volieb prezidenta USA a oni samotní vyčkávajú ako sa táto situácia vyvinie. Je to však politický alibizmus a zbabelosť týchto ľudí a absencia zodpovednosti voči štátu a jeho občanom.
Ale čo sa dá čakať od ľudí, ktorí tento systém a politiku zneužívajú na vlastné obohacovanie sa a kariérny rast. Nemôžeme čakať od politikov, ktorí svojím konaním zradili občanov tohto štátu a konajú len v prospech vlastných egoistických ambícii, že nám pomôžu zachrániť ešte to, čo zo štátu zostalo.Preto patria presne tam, kam patria aj predstavitelia súčasnej koalície, pretože sú na úplne rovnakej úrovni.
Svojím konaním, sa len snažia vytĺcť politický kapitál a volebné preferencie.
Nie, ľudia ako Fico, Blaha, Čaputová, Kotleba a mnohí iní, ktorí nechávajú tento štát devastovať, sú za jeho kolaps a zničené ľudské životy rovnako plne zodpovední tak, ako súčasná vláda a nepomôžu nám, občanom tohto štátu ani len brániť sa svojvôli a diktatúre terajšej vlády.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471700x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu