Založ si blog

Máte pravdu pán premiér, skutočne sme vo vojne. . .

Áno pán premiér, tentokrát s Vami súhlasím, sme vo vojne, ale nie vo vojne s koronavírusom, za ktorý skrývate vlastné nielen diletantstvo, ale aj neodbornosť všetkých tých, ktorí sa v súčasnosti dostali k moci.
Sme vo vojne egoizmu proti ľudskosti, ktorú vediete voči občanom vlastného štátu, ktorých vulgárne urážate a ponižujete vo vašich statusoch na fb.
Sme vo vojne lži proti pravde, a to na viacerých frontoch. Nie, nebudem písať, že máte „čistý štít“, len vďaka premlčacej dobe, ktorá sa vzťahuje na Vaše kauzy, dôležitejšie je to, akým spôsobom ste za Vaše pôsobenie zdehonestovali nielen politickú scénu na Slovensku, ale najmä význam a hodnotu zákonodarnej ustanovizne ako je parlament, ale aj štátnej inštitúcie – vlády SR. Dokázali ste ľuďom, že politická moc je na predaj a kto má peniaze môže vládnuť a rozhodovať o bytí, či nebytí občanov v tomto štáte. Dokázali ste občanom, že v tomto štáte nie je nič nemožné a vládnuť môžu ľudia, ktorí sa k moci dostali obchádzaním platných zákonov SR, ale aj ľudia bez morálneho kreditu a šašovia. A na to isté, na čo ste zmenili politiku a parlamentnú pôdu, chcete zmeniť aj spoločnosť.
Áno sme aj vo vojne túžby po moci a chamtivosti proti morálnym hodnotám, ako sú čestné konanie a spravodlivosť. Snažíte sa ľudí zastrašovať rôznymi reštrikciami, vyvolávať paniku nečestnými vyjadreniami, pretože Vy sám nedodržiavate vlastné nariadenia.
Strašíte koronavírusom, odmietate počúvať názory odborníkov, ktoré hovoria o tom, že aj keď je človek infikovaný, nemusí byť chorý. Ale málokto sa zamyslí nad tým, koľko stojí v skutočnosti testovanie na koronavírus a kto na tom v skutočnosti zarába. Stačí si vynásobiť cenu jedného testu s počtom vykonaných testov za deň a následne za mesiac.
Snažíte sa rozoštvávať ľudí medzi sebou vyvolávaním nenávisti a rozdeľovať ich nezmyselnými nariadeniami a cieľom toho všetkého je vyvolať u ľudí strach, obavy, neistotu. Nie je normálne, aby sa ľudia báli jeden druhého, alebo sa báli podať priateľovi ruku.
Sme vo vojne manipulátorstva proti zdravému rozumu, keď všetci tí, ktorí Vám neveria sú prenasledovaní a urážaní Vašimi prívržencami.
Sme vo vojne moci voči ľudskej dôstojnosti, ktorú beriete ľuďom zavádzaním rôznych nezmyselných nariadení, ktoré ich oberajú o sociálne istoty, zdravie a životy.
Lenže…
Všetko, čo má začiatok, má aj svoj koniec. Nič nie je večné, nič netrvá večne. Je to prirodzený kolobeh bytia. Ale to si človek, alebo ľudia, ktorí žijú v zajatí vlastnej pýchy nedokážu uvedomiť.
A raz skončí aj táto „vojna“, v ktorej podľa Vás sme …

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5470698x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu