Založ si blog

Dočkali sme sa. . . Pani Nicholsonová prehovorila. . . Ale aj o inom. . .

Vyzerá to tak, že aj napriek počiatočného nezáujmu slovenských mainstreamových médií a politikov o prípad vraždy Jozefa Chovanca, ktoré sa nemu pár dní napriek veľkej medializácii v Belgicku správali veľmi vlažne, sa konečne prebudili aj europoslanci.
Včera som mala možnosť vidieť ich vyjadrenia na TB.
Už dávno si nerobím ilúzie o našich europoslancoch a ani o význame EP.
Kým v prípade zavraždeného občana USA G. Floyda, EP konal promptne a po troch týždňoch od jeho vraždy prijal rezolúziu v ktorej poslanci EP odsúdili policajnú brutalitu a násilie páchané na občanovi USA, tak v prípade rovnakej policajne brutality a násilia spáchaného na občanovi EÚ v členskom štáte EÚ podobne pohotovo EP nekoná.
Áno, pani Nicholsonová prehovorila… Lenže, veľmi neskoro. Tak ako aj ostatní predstavitelia vlády a hlava štátu, ktorá chce poslať do Belgicka experta, ktorý by mal dohliadnuť na vyšetrovanie prípadu. Ten expert, alebo tím vyšetrovateľov, tam už dávno mal byť a bez prosíkania sa belgickým úradom, pretože sa jedná o obzvlášť závažný prípad, ktorý sa belgické úrady snažili ututlať.
V konečnom dôsledku je vidieť v akom postavení v EÚ voči štátom západnej Európy je náš štát a ako sa správajú naši čelní predstavitelia. Tí namiesto toho, aby rázne konali po prevalení tejto kauzy, tak sa venovali prevratu v Bielorusku a organizovali mejdany s bývalým bieloruským veľvyslancom, ktorý sa im napokon vysmial do tvárí. Obávali sa o život a zdravie otráveného pána Navaľného, až kým pani Merkel konečne sama neoznámila hlavný dôvod celého novičokového cirkusu, ktorý bol viac ako očividný. Ale dalo sa to očakávať po jej vyhlásení aby bol plynovod Nord Stream 2 dokončený čím skôr, napriek sankciám USA. Zvláštne, ako rýchlo začala meniť názor. Alebo bola Navaľného novičoková story len také divadlo pre masy?
Dôležité je, že naši politickí predstavitelia a mainstreamové média znova dokázali, ako im v skutočnosti záleží na vlastnom štáte a jeho občanoch.
Vyjadrenia pána ministra ZV a europoslancov na čele s pani Nicholsonovou na TB len ukázali, že jedno je hovoriť a iné konať. Hovoriť sa dá kvetnato aj o ničom.
A médiá? Tie sa doteraz nemôžu spamätať, že Špecializovaný súd neodsúdil p. Kočnera a p. Zsuzsovú na základe ich objednávky v prípade vraždy novinára Kuciaka a jeho priateľky. Teraz sa dva dni predháňali v tom, ako písali o zadržaní a väzbe bývalého šéfa protikorupčnej jednotky NAKA pána Krajmera. A dnes? Dnes len strohá správa o tom, že bol prepustený bez vznesenia obvinenia.
Čo dodať na záver?
K slovám pani Nicholsonovej by som rada dodala, že p. Chovanec nebol len európskym občanom, ale bol najmä slovenským občanom a ona by mala hájiť v EP záujmy a práva občanov hlavne nášho štátu.
Ale aj to, že žijeme v štáte, ktorý už dávno nie je právnym a suverénnym. V štáte, kde moc preberajú média vlastnené finančnými skupinami, ktoré beztrestne môžu ľudí šikanovať a lynčovať, súdiť a odsudzovať. Žijeme v štáte, ktorého občana brutálne zavraždili štátni zamestnanci v inom členskom štáte EÚ, spolku, kde by sme sa mali mať rovnaké práva. Na tomto prípade, ale vidíme, že tie práva rovnaké nemáme. Kým náš štát má najmä povinnosti a jeho občania sú povinní dodržiavať nariadenia, ktoré vyplývajú z členstva v EÚ, tak vymáhanie práv už také samozrejmé nie je.
A ktovie, aké nové prekvapenia prinesie budúcnosť a čoho sa ešte dočkáme.

Zdroje:
TB ministra ZV a europoslancov na TA3
Mekelová: Plynovod Nord Stream2 by mal byť dokončený…
A iné vyjadrenia…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5484666x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu