Založ si blog

Pokrytecké princípy tzv. Demokracie. ..

Dnes ráno som chvíľu sledovala správy na spravodajskej stanici čt24, kde komentátor hovoril o diktátorskom režime prezidenta Lukašenka v Bielorusku, o zmanipulovaných voľbách, ale aj tvrdom potláčaní protestov proti zmanipulovaným voľbám. Zanietene rozprával, kto všetko podporuje demokratické zmeny za ktoré protestujúci bojujú. Spomenul známeho moderátora verejnoprávnej televízie, ktorý odstúpil a odmieta propagovať Lukašenkov režim, taktiež známu biatlonistku a nadšene hovoril o tom ako protesty a demokratické zmeny podporujú veľké zahraničné firmy, ktoré v Bielorusku podnikajú a necítia sa tam bezpečne a zvažujú odchod z tejto krajiny.
Poobede som na chvíľku znova zapla správy a v nich predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová hovorila o tvrdom postupe a o ekonomických sankciách voči Bielorusku.
Zvláštne, aký postup zaujal demokratický svet proti „zmanipulovaným prezidentským voľbám“ v Bielorusku a ako rýchlo odsúdili potlačenie protestov , ale aj ako rýchlo demokratický svet zaujal postoj potrestať Bielorusko a jeho prezidenta tvrdými sankciami.
Prvé na čo som si spomenula, boli protesty v Katalánsku za posledné tri roky, zmarené referendum o nezávislosti Katalánska, ale aj na protesty Žltých viest vo Francúzsku, ktoré boli potláčané brutálnejším spôsobom, ako tie v Bielorusku. Tam, kde ľudia bojujú za vlastnú nezávislosť a sociálne práva, môžu byť protesty potláčané a nikto z vysokých politických predstaviteľov Západnej demokracie voči tomu nemá väčšie výhrady a ani neuvažuje o sankciách voči tým, ktorí sú zodpovední za brutálne potláčanie ľudských práv. Ak sa to deje v štáte, ktorý nefunguje podľa „demokratických princípov“, ktoré pretláča Západný svet, odrazu je potrebné zakročiť a z pozície moci ukázať previnilcom, ako demokratické princípy a hodnoty fungujú.
Ale koho záujmy tieto „demokratické princípy“, ktorých majú všetci západní politici plné ústa obhajujú?
Sú to práva obyčajných ľudí, alebo v skutočnosti ekonomické záujmy obrovských firiem a nadnárodných korporácii?
Možno aj v Bielorusku ľudia rýchlo pochopia, komu najviac vyhovujú politické zmeny v podobe slobody a demokracie, ktorá je podobným spôsobom importovaná všade tam, kde sa dá ešte kolonizovať a zarábať na všetkom.
A keď sme pri tom brutálnom potláčaní protestov. Spomenula som si, ako boli potlačené tie proti „Gorile“, ktorá doteraz nebola vyšetrená a protestujúci boli v mraze demokraticky polievaní a osviežovaní vodnými delami…
Takže, takéto sú tie demokratické princípy, ktoré sa teraz presadzujú aj Bielorusku…
Politický systém podporuje udržanie ekonomického systému, ktorý je založený na vykorisťovaní človeka človekom, drancovaní a ničení planéty, ale aj na potláčaní ľudských práv a presadzovaní moci vojenskou cestou a násilím.
A všetky tie vzletné frázy o demokratických princípoch a hodnotách, vyznievajú pokrytecky a zaváňajú totalitou.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5470965x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu