Založ si blog

Nie je zrada ako zrada. ..

Posledných pár dní sa v našej spoločnosti začalo v súvislosti s dianím v strane Smer, hovoriť o zrade.
Zazneli slová o tom, že národ má rád zradu, ale nenávidí zradcov.
Ale, nie je zrada ako zrada.
Tú v politickom priestore, spôsobuje neprekonateľná chuť byť stále pri moci a ľudia, ktorí zrádzajú to robia za týmto účelom. Nezaujímajú ich hodnoty, nezaujímajú ich ľudia, ktorým ublížia.
Žiaľ, v tomto štáte je zrada bežným, každodenným javom. A ľudia si už na ňu natoľko zvykli, že si vôbec neuvedomujú, ako sú zrádzaní celé roky. Aj Zamatový prevrat, ktorí mnohí ospevujú ako nástup slobody a demokracie, bol obrovskou zradou občanov jedného štátu. Tí, ktorí zradili, to urobili pre svoj vlastný prospech a zradu zakryli frázami plnými prázdnych slov a falošných hodnôt.
A zrada sa stala bežným politickým spôsobom získavania moci.
V týchto dňoch vidieť veľmi jasne, ako tým, ktorí sa takýmito spôsobmi dostávajú k moci, skutočne záleží na občanoch tohto štátu. Občania sú len výťahom k moci a ani si neuvedomujú, že aj oni samotní zrádzajú. Zrádzajú samých seba, svoj štát, národ tým, že dávajú moc do rúk takým ľuďom, ktorým nezáleží ani na štáte, ani sa jeho občanoch, ale len na vlastnom prospechu.
Áno, zrada je veľmi jednoduchá, najmä ak zradcovia vedia, že im z toho niečo kvapne a v tejto dobe mnohým ľuďom ide len o to. Čo tam po hodnotách, čo tam po ideáloch. Veď ublížiť druhému je také jednoduché. Preto bežne vidíme, že ako priateľ zrádza priateľa. Ako sa mnohí ľudia tešia z toho, ako obabrali iných. Preto často vidíme, aké jednoduché je zneužívať dôveru ostatných a potom sa im vysmiať do tvárí a kopať do nich.
Áno, nie je zrada ako zrada.
Kým jedni sľubujú vernosť štátu a jeho občanom a pritom vedia, že svojím konaním túto vernosť budú porušovať, tak iní sa vierolomne prizerajú ich konaniu a schvaľujú ho.
Preto je nevyhnutné pomenovávať pravými menami takéto konanie. Pretože sa jedná nielen o porušenie morálnych princípov, ale aj zákonov.
A takéto nečestné konanie, ktoré sa stalo spoločenskou a politickou normou, je príčinou morálneho a hodnotového úpadku spoločnosti a príčinou jej zániku. V súčasnej dobe je nevyhnutné zamyslieť sa nad týmto úpadkom a začať pracovať na náprave. Je dôležité prestať sa vyhovárať na iných a hľadať vinníkov za vlastné zlyhania a zrady a prevziať zodpovednosť za vlastné konanie a za štát v ktorom žijeme.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

SR polícia NAKA Kuciak vražda podozrivý zatknutie NRX

Škole sa vyhrážal bombou. NAKA zadržala 14-ročného mladíka

08.05.2024 17:07

Policajti odosielateľa e-mailu vypátrali a zadržali do 24 hodín.

vojna na Ukrajine

Prispelo už 65-tisíc darcov. Zo zbierky suplujúcej štát sa nakúpi žiadaná delostrelecká munícia

08.05.2024 15:57

Za 22 dní sa iniciatíve Mier Ukrajine podarilo vyzbierať celkovo 4 165 309 eur.

vojna na Ukrajine, Volodymyr Zelenskyj

Ukrajina do vojny posiela väzňov. Po vzore Ruska však nejde

08.05.2024 15:14

Norma by mala pomôcť doplniť ukrajinské jednotky a striedať vojakov vyčerpaných po dvoch rokoch bojov.

Kybernetické útoky - autá

Bombové hrozby na školách boli pravdepodobne kybernetickým útokom, uviedla polícia

08.05.2024 15:03, aktualizované: 15:20

Po páchateľovi polícia pátra.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5508352x
Priemerná čítanosť článkov: 3949x

Autor blogu