Založ si blog

Pane Bože, čo nás to len čaká?

Predčasné voľby?
Nové voľby?
Ktovie?
Možno budeme voliť a voliť a voliť, až kým budú zvolení tí „správni ľudia“, ktorí budú vyhovovať vrchnosti.
Ľudia budú postupne znechutení a budú mať politickej šaškárne na tému „lebo Fico, lebo komunisti, lebo…“, ( ale veď oni si niekoho nájdu), plné zuby a napokon príde k voľbám 10% poctivých voličov, ktorí konečne zvolia tie strany, ktoré prinesú na Slovensko zmenu.
Všetky víťazné strany získajú minimálne po 40% platných hlasov a pri skladaní koalície zistia, že voľby spoločne údernícky, priam stachanovsky vyhrali na 135%.
A potom už príde konečne tá zmena a bude ako nebolo. Mukli si budú stavať basy namiesto nájomných bytov a zázračne sa zníži nezamestnanosť. Všetci budú dostávať svoj prídel niečoho pod zub, alebo pod nos, všetci budú musieť byť šťastní, lebo zmena je zmena a ak by chcel byť niekto náhodou nešťastný, tak mu vysvetlia pozvaní spriatelení ochrancovia tých správnych hodnôt spôsobom: No, no, no vážení, budete šťastní a šmitec, budete držať hubu a krok, žiadne protesty, žiadne nešťastné tváre a hlavne žiadne vlastné názory.
Fikcia?
Ktovie?
To záleží len na tom, či sú ľudia schopní myslieť. Hlavou aj srdcom.
To záleží len tom, či ľudia chcú vlastný štát, domovinu, históriu, kultúru, dejiny tradície.
To záleží len na tom, či chcú budúcnosť pre svoje deti a ďalšie generácie.
Pretože potom si môžeme len povedať: Dovidenia v pekle priatelia a hasta la vista demokracia…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5493730x
Priemerná čítanosť článkov: 3938x

Autor blogu