Založ si blog

Vláda štyroch milionárov. . .

Po dnešných vyhláseniach predstaviteľov strán, ktoré po parlamentných voľbách vylúčili spoluprácu so stranami SMER-SD a ĽSNS sa črtá nová vláda.
Vláda štyroch milionárov, ako veľmi trefne poznamenal včera v debate jeden z diskutérov.
Tieto parlamentné voľby, ale aj kampaň, ktorá ich predchádzala, ukázali skutočnú tvár demokracie, po ktorej Slováci tak veľmi túžili v roku 1989.
Ukázali čie záujmy budú hájiť títo ľudia, ktorí si pomocou „slobodných a demokratických volieb“ prisvojili moc a vládu v tomto štáte.
Ukázali v plnej nahote, ako funguje zastupiteľská demokracia v podobe vlády politických strán.
Na Slovensku sme si akosi zvykli, že politické strany vznikajú úplne účelovo a mnohé sú iba výťahom k moci a biznisu. Zvykli sme si, že strany zakladajú ľudia, ktorí majú dosť finančného kapitálu, aby pomocou neho dokázali presvedčiť ľudí o svojej pravde a pohnútkach, ktoré ich viedli k tomu, aby si založili vlastnú politickú stranu. Áno, mnohé politické strany sú organizácie, ktoré hája iba vlastné záujmy, preto nemajú klasické členské základne, ale sú iba zoskupením ľudí, ktorých spája rovnaký napíšem to priamo, podnikateľský zámer. Často sú to veľmi egocentrickí ľudia, ktorí odmietajú rešpektovať nielen názory iných, ale aj zákony tejto republiky.
Preto sa nemôžeme ani len čudovať, aké strany figurujú na našej politickej scéne a a akým spôsobom sa dostali po terajších parlamentných voľbám k moci. A ani tomu, kto sú ich predstavitelia, akú majú minulosť.
Iným problémom je, že vznikajú politické strany, ktoré ak aj majú nejakú ideu a ciele, tak sa po prvom ich úspechu nalepí na ne skupina ziskuchtivcov, ktorí si cez politickú moc v týchto stranách takisto riešia len vlastný biznis. Nemenej vážnou skutočnosťou je aj to, akí ľudia prezentujú politické strany v regionálnej politike. A to by si mali strany, ktoré chcú skutočne pracovať v prospech ľudí ustrážiť. Pretože ak ich zastupujú ľudia, ktorí nemajú dobrý kredit u spoluobčanov, tak strana stráca podporu práve tam, kde by mala rásť a mať najväčšiu podporu..
Vláda štyroch milionárov, ktorá s veľkou pravdepodobnosťou vznikne, jasne dokazuje, že zastupiteľská demokracia u nás je len mýtom, ktorému ľudia masírovaní veľmi dobre cielenou, mediálnou kampaňou uverili.
Ak by politické strany a ich predstavitelia skutočne chceli pracovať v prospech štátu a jeho občanov, tak by sa v prvom rade vzdali štedrej finančnej podpory štátu po voľbách a svoju činnosť by si financovali pomocou členských príspevkoch vlastných členov, alebo z vlastných zdrojov a pracovali iba za určenú plácu. Vzdali by sa predvolebného divadla a svoje snahy zastupovať záujmy občanov by dokázali činmi.
Skutočnosť však bude taká, že páni milionári budú ešte bohatší, budú si hladkať a budovať vlastné egá na úkor občanov a štátu, ktorí zostanú ešte viac chudobnejší a zadĺženejší.
Pretože tam, kde ide o peniaze a moc, tam idú do úzadia záujmy a potreby obyčajných ľudí, morálne hodnoty, etické princípy a aj ľudské práva.
Ďakujem diskutérovi „tatinovi“ za inšpiráciu k napísaniu článku.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5491738x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu