Založ si blog

Bude pani H. Hajtová za svoje vyjadrenie rovnako stíhaná ako p. Mazurek?

V nedeľu sa uskutočnil „Pochod za život“, ktorý sa stal terčom kritiky mnohých ľudí a médií.
Ja osobne som ho vnímala ako vyjadrenie názoru ľudí, ktorí nesúhlasia so zabíjaním nenarodených detí, ale aj podporu tradičnej rodiny a hodnôt.
Téma potratov tak znova polarizuje spoločnosť a ukazuje ako sú vnímané etické a morálne princípy v nej.
Úcta k životu.
Mala by byť samozrejmosťou a nielen k tomu ľudskému, ale k životu samotnému.
Ľudstvo by nemalo mať právo ničiť a zabíjať, dokonca ani svoj vlastný druh, ale jeho cieľom by mala ochrana všetkého života na celej planéte.
Úcta k ľudskému životu.
Sú rôzne spory o tom, kedy je možné po počatí a embryonálnom delení vajíčka a jeho neskoršom vývoji v podobe ľudského plodu hovoriť o „človeku“.
Ženy veľmi radi hovoria o tom, že je to ich telo a mali by mať právo rozhodnúť o tom, či si počaté dieťa nechajú odobrať, alebo ho donosia a porodia.
Žiaľ, prestalo sa hovoriť o skutočnej zodpovednosti za vlastné telo a život. Nielen vlastný život, ale aj za život nenarodeného dieťaťa. Veď už nežijeme v stredoveku, či kresťanskom diktáte, keď ženy boli mužmi často sexuálne zneužívané a čakať dieťa bez manžela bolo obrovskou potupou. V súčasnosti majú ženy rovnaké práva ako muži a sexuálne násilie je trestným činom.
Problémom je však aj to, že sa odtabuizovala téma sexu a ten sa stal zdrojom obchodu, zábavy a zabíjania nudy. Zo sexuálneho aktu sa znova stala len pudová záležitosť a stráca sa jeho intímny význam, keď nahradil milovanie sa dvoch ľudí, ktorých spája cit.
Ak chcú ľudia viesť takýto život, tak by mali mať aspoň primárnu zodpovednosť za svoje konanie, život a aj zdravie a mali by sa chrániť pred nechceným počatím, ale aj pred pohlavnými chorobami.
A takáto nezodpovednosť by nemala byť dôvodom na ukončenie života nenarodeného dieťaťa.
Táto téma je však veľmi citlivá aj preto, že sme sa dostali do doby, keď životný štýl a následný stres spôsobuje mnohým párom, ktoré by chceli mať dieťa, problémy s počatím.
Dnes som pri čítaní správ, natrafila na príspevok, kde bol uvedený názor na „Pochod za život“, ktorý zverejnila pracovníčka tlačového oddelenia kancelárie prezidentky na jednej zo sociálnych sietí, kde počmárala plagát, ktorým bol „Pochod za život“ prezentovaný a pod ním označila ľudí, ktorí vyznávajú právo na život nenarodeného dieťaťa, ale aj úctu k životu a rodinným hodnotám za inkvizítorov, pokrytcov, pedofilov a úchylákov.
A práve toto vyjadrenie človeka, ktorý pracuje pre hlavu štátu znova dokazuje, akým spôsobom sú porušované ľudské práva a to nielen nenarodených detí a aké hodnoty sa začínajú uprednostňovať a presadzovať.
Po medializovanom procese s pánom Mazurekom, ktorý slobodne vyjadril svoj názor a povedal to, čo si myslí väčšina národa, verím že aj tento hanlivý výrok bude rovnako odsúdený.
Inak budeme svedkami zavádzania totalitného systému, v ktorom majoritná skupina občanov štátu stráca svoje ľudské práva a slobody na úkor minoritných skupín obyvateľov.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485089x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu