Založ si blog

To Slovensko naše posiaľ tvrdo spalo. . .

A spí doteraz.
Ako keby nebolo sily, ktorá by ho prebrala z tvrdého spánku trvajúceho pár desiatok rokov.
Nereaguje na blesky hromu začínajúcej liberálnej totality, aby sa prebralo.
Nereaguje na biedu a bezprávie v ktorej žije, pretože mnohým jeho občanom stačí len toľko, že majú čo zjesť, vypiť a môžu v televíziách a na nete pozerať, ako sa majú zle iní.. Pri jedle a pivku bezmyšlienkovite pozerajú na správy plné absurdít, ktoré sa dejú v našom štáte, či na lacnú zábavu, ktorá otupuje ich zmysly a cit pre realitu.
Je im úplne jedno, že žijú v štáte, v ktorom jeho najvyšší predstavitelia beztrestne porušujú zákony a z Ústavy SR si robia verejne posmech.
Nezamýšľajú sa nad tým, že na Slovensku okato vládne moc peňazí a skupinka ľudí, ktorá sa ku nim dostala, si povedala, že ich má toľko, že môže slovači dokázať, že za peniaze sa dá kúpiť úplne všetko, politická strana, prezidentské kreslo, moc v štáte, životy ľudí.
A Slovensko posiaľ tvrdo spí.
Alebo sa tvári, že spí. Možno je to jednoduchšie, ako niesť zodpovednosť a následky za zbabranú budúcnosť vlastného štátu a národa a najmä budúcich generácii.
Z tých, ktorí sa ho snažia zobudiť a nemlčia, robí moc peňazí verejných nepriateľov a začína ich prenasledovať.
Slovensko spí a s ním spia všetci tí, ktorým je jedno, že ich štát a vlasť, stráca suverenitu, nezávislosť a postupne zaniká.
To Slovensko naše, posiaľ tvrdo spalo a spí, a moc peňazí robí všetko preto, aby sa neprebralo…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5470890x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu