Založ si blog

Štedrá EÚ. . .

V nedeľu ma veľmi zaujala tv debata v spravodajskej televízii, kde páni poslanci Klus a Paška hovorili aj o utečeneckej kríze.
Obaja sa vzácne zhodli v názoroch na túto krízu, ale povedali aj pár zaujímavých myšlienok. Napríklad to, že EÚ je veľmi štedrým darcom a podporovateľom afrických krajín, ktoré by mali mať morálnu povinnosť, kedže dostávajú hojné finančné dotácie, nechávať si svojich ľudí doma.
Takže ako to je v skutočnosti s tzv. „migračnou krízou“?
Naši poslanci svojimi slovami potvrdili, že táto kríza nie je spôsobená len Sýrskym konfliktom, ako ju podávajú média, politici a rôzne organizácie, keď sa snažia obyvateľov Európy presvedčiť, že migranti sú najmä ľudia, ktorí utekajú zo Sýrie pred krvilačným Assadom.
Áno. EÚ finančne podporuje štáty v Afrike, ktoré boli jej pôvodnými kolóniami, z ktorých bohatli a teraz takýmto spôsobom financujú „slobodné, bábkové vlády“, ktoré im naďalej zabezpečujú prísun surovín a nerastného bohatstva do ich ekonomík.
Žiaľ na financovaní tejto pomoci sa podieľajú novodobé kolónie z bývalých postkomunistických štátov, ktoré potom žobronia o vlastné peniaze a musia ich využívať len na projekty, ktoré milostivo schváli „veľká sestra EÚ“.
Poslanci spomenuli aj to, že v Afrike sa ekonomicky angažuje Čína a investuje obrovské financie do výstavby infraštruktúry a Európa stráca v Afrike svoj ekonomický, ale aj politický vplyv.
Nuž Čína svoje peniaze investuje rozumne a nerozhadzuje ich skorumpovaným politikom ako držhubné a prostriedky na represie voči vlastným obyvateľom.
Africké štáty potrebujú cesty, železnice, nemocnice, školy, továrne a najmä ľudia v afrických štátoch potrebujú prácu a slušný život.
Preto by sa mala EÚ zaujímať o to, kto v skutočnosti sú tí utečenci, ktorí sú vyobliekaní lepšie ako ľudia v Európe, mnohí majú moderné technické hračky, aké si mnoho našich ľudí, napríklad tu na Slovensku nemôže ani len dovoliť a ktorí majú obrovské nároky na pohodlný život na úkor ľudí v Európe, bez práce a povinností.
EÚ je štedrá, veľmi štedrá, veď rozdávanie z cudzieho je také jednoduché…
debata tv TA3

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5492276x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu