Založ si blog

Chemnitz. . .

Udalosti, ktoré sa dejú v nemeckom Chemnitzi, bývalom Karl-Marx-Stadte sú výsledkom politického úsilia ovládnuť celú Európu ekonomickou cestou Nemeckom.
Dnes si už málokto spomenie ako sa vyvíjala ekonomika Nemecka po 2. svetovej vojne.
Nikomu nepríde zvláštne, že ťahúňmi tejto ekonomiky boli tie isté firmy, ktoré podporovali Hitlerovu víziu Tretej ríše.
Európa sa stala vďaka EÚ spoločenstvom európskych štátov, pod vedením, alebo inak povedané diktátom silného Nemecka. Podobnú víziu usporiadania Európy mal už pred 2. sv. vojnou Hitlerov ekonóm, plánovač a minister hospodárstva Walther Funk.
Dalo by sa povedať, že 2. sv. vojna bola v skutočnosti ukončená v roku 1989 rozbitím socialistického bloku a ukončením Studenej vojny, ktorú viedol Západ proti Sovietskému zväzu a ostatným socialistickým krajinám spolu s USA.
Snahy o získanie čo najväčšieho mocenského a ekonomické vplyvu Západu vyústili do vojny s Irakom, násilných prevratov v Arabskom svete, ktoré nazvali „Arabská jar“ a ktoré vyústili do krvavých konfliktov s celosvetovými následkami.
Prílev utečencov z týchto krajín do Európy, spôsobuje rozklad tradičnej európskej kultúry a civilizácie.
Keď prichádzali prvé správy o vojnových utečencoch, mnohí ľudia sa zamysleli nad tým, kto sú v skutočnosti títo utečenci. Bolo divné vidieť dobre oblečených a živených mladých mužov s modernými mobilmi a tabletmi, ktorí začali vyžadovať pre seba zvláštne práva. Boli to ľudia, ktorí mali chrániť svoje domovy, rodiny a vlasť vo vojne. Postupne prichádzali ďalší a politici spolu s médiami, aby zastavili otvorenú nespokojnosť verejnosti, začali vydierať ľudí rôznymi špinavými kampaňami. Neváhali použiť smrť malého dieťaťa na svoje ciele, aj keď pravda bola nakoniec úplne iná. Zrazu boli medzi utečencami aj ženy a deti. Osobne ma zaujala fotografia, na ktorej išla žena obvešaná taškami a malými deťmi a okolo nej tlupa mladých mužov s prázdnymi rukami.
Zanedlho sa z týchto ľudí, stali oficiálnou propagandou ekonomickí migranti, ktorí mali svojimi vedomosťami, vzdelaním a prácou zachrániť upadajúcu európsku ekonomiku.
Aký je ich prínos pre Európu a jej obyvateľov, vidíme dennodenne v médiách.
Chemnitz je špička ľadovca. Kým sa niektoré krajiny bránia proti prílevu migrantov, v tých, ktoré ich prijímali s otvorenou náručou riešia podobné problémy, aké nastali v Chemnitzi.
Ľudia vidia, že sú diskriminovaní na úkor týchto ľudí, že sa utulávajú znásilnenia, prepady, či dokonca vraždy.
Tí, ktorí sa ozývajú proti svojvôli úradov, ktoré slepo plnia príkazy zhora, sú označovaní za rasistov a radikálov.
Ale čo je rasistické a radikálne na tom, ak ľudia chcú normálne žiť, bez strachu výjsť na ulicu, poslať deti do školy?
Nepokoje v Chemnitzi môžu prerásť do otvoreného konfliktu, či dokonca občianskej vojny.
Lenže práve takéto protesty a vyjadrenia nespokojnosti, sú príčinou čoraz väčších reštrikčných opatrení a zákonov, ktoré obmedzujú práva a slobody občanov európskych krajín.
Aj v našom štáte sú ľudia, ktorí sa ozývajú proti politickej svojvôli označovaní za extrémistov a radikálov, ktorým hrozia vysoké tresty.
Protesty a nepokoje v Chemnitzi sú výsledkom politiky vykorisťovania a kapitalistickej neslobody, ktorá sa riadi heslom, že obchodné práva sú nadradené ľudským.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5486368x
Priemerná čítanosť článkov: 3933x

Autor blogu