Založ si blog

Falošná a nečistá hra. . .

Takto označil politické aktivity iniciatívy Za slušné Slovensko opozičný politik Igor Matovič vo svojom rozhovore pre portál PL.
Falošnou a špinavou hrou, bolo zneužitie vraždy mladého novinára a jeho priateľky, ktorí štyri dni po ich zavraždení nikomu, okrem rodiny nechýbali, na politické ciele, hneď od začiatku.
Ako inak, ako falošnou a špinavou hrou sa dá nazvať obviňovanie bez dôkazov, mediálne lynčovanie, pokus o prevrat a prevzatie moci, ktoré nastalo ihneď po odhalení vraždy?
Čím boli protesty, ktoré boli organizované a podporované práve opozíciou a aj pánom Matovičom, na ktorých poslúžili naše „celebrity“, ktoré si otvárali ústa naplno a prejavili svoju oddanosť svojim chlebodarcom?
A ako nazvať mediálny hon na čarodejnice a vynášanie rozsudkov bez súdu, ktorý spustili maistreamové média proti vláde ihneď po vražde?
Áno, tento pokus o prevrat na Slovensku bol falošnou a špinavou hrou, presne tak ako bol falošnou a špinavou hrou Zamatový prevrat, za ktorým stáli rovnakí ľudia. Takým istým bol aj Bicyklový majdan, keď opozícia dostala štedrú dotáciu, aby mohla oklamať ľudí a znova využiť ich naivitu a dostať sa k moci a poslúžiť svojim mecenášom výpredajom všetkého cenného, čo tento štát vlastnil.
Špinavou a falošnou hrou sú aj reči o demokracii a slobode a antikomunistická hystéria, ktoré títo ľudia šíria cez masmédiá.
Už tridsať rokov sme práve touto „falošnou a nečistou“ hrou zaťahovaní do reálnej „hry o tróny“ mocných tohoto sveta a sme len pešiakmi v ich boji o moc.
Neviem, čo očakávali opoziční politici od ľudí, ktorí od začiatku stoja za študentskými pochodmi a po-Slušným Slovenskom.
Prevrat sa nekonal, ľudia už majú plné zuby protestov a krikľúňov. Nekonali sa ani predčasné voľby a plánované prevzatie moci a opozícia znova nesplnila to, čo mala.
Pochody za slušné Slovensko boli politickou akciou hneď od začiatku.
Boj o moc je vždy špinavou a falošnou hrou, ale to by naši páni politici mali vedieť, pretože práve oni, sú hlavnými aktérmi tých hier.
Aj v politike platí, že to, čo politici zasejú, to aj žnú.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

Belgicko, Európsky parlament, polícia

Krajná pravica tu nie je vítaná. Bruselské úrady zablokovali konferenciu konzervatívcov, kde mal vystúpiť Orbán

16.04.2024 17:26, aktualizované: 17:54

Medzi pozvanými boli tiež niekdajší kandidát na prezidenta Francúzska Éric Zemmour alebo jeden zo strojcov brexitu Nigel Farage.

nehoda, auto

Tínedžer s dvomi promile alkoholu si sadol za volant, po nehode chcel ujsť

16.04.2024 17:20

Mladíka zadržal policajt, ktorý náhodou prechádzal okolo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5482281x
Priemerná čítanosť článkov: 3930x

Autor blogu