Založ si blog

Aké hodnoty vyznávajú naše „mienkotvorné“ média?

Pred pár dňami sa v našich médiach objavili bombastické „investigatívne“ články o tom, ako bolo Slovensko zapletené do únosu vietnamského obchodníka a politika Trinh Xuan Thanha, ktorého vraj uniesla vietnamská tajná služba za bieleho dňa v Berlíne, ešte vlani v lete.
Naše „mienkotvorné“ médiá z toho urobili senzáciu týždňa, ale hlavne mali dôvod znova si kopnúť do bývalého ministra Kaliňáka a bývalého premiéra Fica. Prinášali informácie o tom, do čoho kto bol zapletený a vytĺkali lacný politický kapitál pre opozíciu.
Pripomenulo mi to spolitizovaný „únos“, ktorým zabávajú Slovač už celé roky a ukazujú v plnej nahote biedu morálky médii, politikov, ale najmä celého kapitalisticko-demokratického systému.
V prípade únosu vietnamského obchodníka sa správali úplne rovnako, ako v prípade únosu p. Michala Kováča ml.
Obaja títo páni toho majú veľa spoločného. Obaja boli obvinení zo sprenevery veľkej sumy financií, čomu sa hovorí podvod, alebo krádež, defraudácia.
Vietnamský obchodník a bývalý politik bol vo svojej vlasti odsúdený na doživotie, náš „unesený pán“ dostal za odmenu diplomatickú imunitu a „teplé miestečko“.
Aké hodnoty vyznávajú médiá, politici a spoločnosť, keď obhajujú podvody, zločiny, krádeže, korupciu a iné trestné činy?
Ako je možné, že sa vietnamský expolitik, napriek svojej zločineckej minulosti mohol ukrývať v Nemecku a dokonca požiadať o azyl?
Ako je možné, že nemecká strana, ktorá vedela o jeho miliónových podvodoch neurobila nič pre to, aby ho vydala späť do jeho vlasti, kde bol trestne stíhaný?
Chcú nám politici a médiá jasne ukázať, že nie je podvod ako podvod, ale určitá skupina vyvolených si to môže dovoliť?
Kedysi, keď sa diali rôzne absurdnosti, tak sme hovorili o „bulharskom metre, či konštante“, v dnešnej dobe je to už minulosť.
Európske politické elity a ich poskokovia používajú svoj vlastný „liberálno-demokratický meter“.
A vidieť to vo všetkých sférach života v našej spoločnosti.
Defraudanti a podvodníci, ktorí spreneverujú milióny sú označovaní za úbohé obete systému a obyčajný človek, ktorý má napríklad smiešny nedoplatok v Soc. poisťovni má na krku exekútora.
Sú naše „mienkotvorné“ média seriózne, pokiaľ informujú občanov takýmto spôsobom?
Dá sa veriť ľuďom, ktorí obhajujú a ututlávajú podvody a zločiny jedných a voči druhým používajú nevyberané druhy mediálnych útokov, kydania špiny a ohovárania a využívajú každú možnosť ako im uškodiť a ublížiť?
Aké hodnoty v skutočnosti vyznávajú novinári, ktorí tak vehementne a okato bojujú za slušnosť a spravodlivosť keď informujú zaujato a jednostranne?
Aké hodnoty vyznávajú samozvané intelektuálne elity a politici, ktorým nevadia zločiny jedných a druhých by neváhali utopiť v lyžičke vody?
Slušnosť, čestnosť a spravodlivosť to nie sú.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5487685x
Priemerná čítanosť článkov: 3934x

Autor blogu