Založ si blog

Čo na to pani ministerka?

Netuším, aký názor má nová ministerka zdravotníctva na stav svojho rezortu a na to aké praktiky vládnu v zdravotníctve, ktoré popísal simon22 vo svojom blogu.
Žiaľ, je to výdobytok toho, po čom sme tak túžili a závideli Západnému svetu, slobody, demokracie a kapitalizmu.
Pred Zamatovým prevratom sme boli presvedčení, že na Západe je všetko lepšie a kvalitnejšie a závideli sme im tie zázračné pestrofarebné lieky v ešte farebnejších krabičkách. Naše lieky a lekársku starostlivosť, ktorá bola dostupná všetkým a skutočne zadarmo sme považovali za niečo samozrejmé, ale hlavne sme si to nevážili a považovali za niečo podradné.
Ako sme sa mýlili zisťujeme teraz, keď sú dlhé čakacie doby na operácie, najmä kvôli financiám. Je nedostatok špecialistov, takže aj na odborné vyšetrenie si človek musí počkať. Sú zrušené ambulancie prvej pomoci…
Prečo je tomu tak?
Nuž žijeme v dobe kapitalizmu. A jedinou hodnotou, ktorú kapitalizmus uznáva je ZISK.
ZISK je nadradený úplne všetkému. ZISK je bohom kapitalizmu a Západného sveta a kultúry, ktorý hľadá spôsoby, ako by ZISK znásobil.
Preto sa ľudský život a najmä zdravie stali výnosným biznisom.
Keď som bola malá, jeden z príbuzných v USA si zobral život. Pred deťmi sa takéto veci zatajovali, už aj preto, lebo samovražda v rodine bolo niečo, s čím sa ľudia ťažko stotožňovali a vyrovnávali. Príčinu tej samovraždy som pochopila až o veľa rokov neskôr. Bola to vážna choroba, na ktorú rodina nemala dosť peňazí a museli by sa zadĺžiť.
V takej dobe žijeme už aj my.
Niekedy mám pocit, že keď človek ochorie, dostane sa do neuveriteľného kolotoča. Ani sa nenazdá a z lekárne si nesie plnú igelitku liekov na všetky možné aj nemožné neduhy.
Možno je to tým, že ľudia veria lekárom ako autoritám a poctivo sa napchávajú tým, čo im predpísali, neuvažujú o tom, aké vedľajšie účinky majú lieky a ani si neuvedomia, že už nie sú pacientami, ale klientami lekárov, lekární, farmaceutických spoločností.
Vďačným objektom sú napríklad ženy so začínajúcou menopauzou. Tá prináša mnoho zmien a ženy namiesto toho, aby si uvedomili, že je to len hormonálna nerovnováha organizmu a stačil by obyčajný bylinkový čaj s prírodnými fytoestrogénmi, alebo viac pohybu na čerstvom vzduchu a počúvať vlastné telo, tak do seba ládujú množstvo liekov, ktoré v podstate ani nepotrebujú.
Inou kapitolou sú pacienti s vážnymi ochoreniami, ktoré sa dajú tiež zvládať aj zodpovednou životosprávou.
Osobne sa mi stalo, že som sa sťažovala na vedľajšie účinky liekov, ktoré mi boli predpísané, cítila som sa ako zbitý pes a nevládala som žiť.
Bola som označená za chronického sťažovateľa a bolo mi povedané, že okrem mňa sa nikto na nič nesťažuje.
Čakáreň bola preplnená ľuďmi, ktorí vyzerali utrápene, ubolene, bez života…
Zaťala som sa a lieky som vysadila, začala počúvať vlastný organizmus a napriek odporúčaniu, že sa musím veľmi šetriť a vyhýbať sa telesnej námahe, som sa začala hýbať ešte viac a v podstate robím všetko naopak, čo mi bolo odporúčané.
Začínam naberať imunitu prírodnou cestou a verím tomu, že ak zomriem, tak to bude na moju pôvodnú diagnózu a nie na intoxikáciu liekmi a zlyhanie iných orgánov.
Poznám veľa mladých ľudí, ktorí sa napchávajú liekmi ako husi vo výkrme, platia za ne nehorázne sumy a majú dobrý pocit z toho, koľko toho do seba natlačia. To, že si mnoho chorôb zapríčiňujú vlastnou hlúposťou ich ani nenapadne.
Poznám aj ľudí v pokročilom veku, ktorí sa liekom poctivo vyhýbali a sú čulí a zdraví aj po osemdesiatke.
Zdravie máme len jedno a keď oň prídeme je veľmi ťažká cesta späť.
Hľadáme všetky možné a nemožné spôsoby ako pomôcť sebe, alebo chorým príbuzným.
A práve ľudské nešťastie a strach tento systém zneužíva a obohacuje sa na ňom.
A tí, ktorí sa snažia ľuďom skutočne pomáhať sú obmedzovaní vo svojej práci poisťovňami a všemocným ZISKOM.
Čo na to pani ministerka?
Možno si uvedomuje, že táto doba je tiež veľmi chorá a tou chorobou je chamtivosť tých, ktorí túžia po čoraz väčšom ZISKU.
Ak chceme, aby boli zdraví ľudia, musí byť v prvom rade zdravá a vyspelá spoločnosť a musíme začať s jej liečbou.
Inak budú stále zomierať ľudia, ktorí by mohli žiť a tí, ktorí sú za to zodpovední sa budu naďalej bez výčitiek svedomia a pocitu zodpovednosti tešiť zo ZISKU.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5484270x
Priemerná čítanosť článkov: 3931x

Autor blogu