Založ si blog

Solidarita?

Hlava nášho štátu vyzýva k solidarite so zahraničnými partnermi v kauze Skripaľ, ktorí po údajnom „útoku“ Ruskej strany na tohoto dvojitého agenta začali vyhosťovať ruských diplomatov zo svojich štátov a čaká jasný postoj Slovenska.
Na základe čoho má byť Slovensko solidárne s krajinami, ktoré stále hľadajú možnosť ako vyvolávať konflikty s Ruskom?
Na základe falošných, ničím nepotvrdených informácií – klamstiev, ktorým už nikto neverí?
Alebo len máme dokázať že sme len poslušnou kolóniou tých, pre ktorých je naša krajina „čiernou dierou“?
Máme byť solidárni s tými, ktorí stáročia žijú len z drancovania iných krajín a vďaka tomu, že už niet koho vyciciavať, majú astronomické štátne dlhy a nepomohli im ani obrovské investície, ktoré vrážajú do vývoja zbraní a vesmírnych programov?
Nanešťastie pre náš svet sa im nepodarilo nájsť niekde tam hore nové planéty a solidárnych mimozemšťanov, ktorých by mohli zastrašovať a parazitovať na nich.
Máme dokázať svoju vernosť tým, ktorí nás predali v Mníchove a po novembri 89 vydrancovali tak, že z toho čo vybudovali naši dedovia a otcovia, ostalo len biedne torzo?
Nášmu pánovi prezidentovi sa ani nečudujem, on rád predvádza svoje solidárne postoje na soc. sieťach, nie je to tak dávno, čo si vylial na hlavu vedro vody. Keď mu rozkážu, aby si vylial aj vedro niečoho smradľavého, verím, že by neváhal a dokázal svoju solidaritu.
Ale náš štát, to nie je len pán prezident a tí, ktorí tu bašujú od Zamatového prevratu.
Sú to všetci občania, ktorí chcú žiť v pokoji a mieri.
Napríklad také Rakúsko vyjadrilo jasný postoj v kauze vyhosťovania ruských diplomatov.
V čase, keď u nás opozícia spolu s mimovládkami organizovala štátny prevrat zneužitím vraždy novinára a jeho priateľky a náš pán prezident si užíval dovolenku, rakúsky kancelár Sebastian Kurz rokoval v Moskve s prezidentom Putinom o vzájomných dobrých vzťahoch a obchodoch.
Len taká malá informácia, ktorá sa v našich mienkotvorných médiách veľmi nespomína. Objem obchodu medzi Ruskom a Rakúskom vrástol vlani o 40%.
Je načase, aby sa Slovensko a hlavne jeho politickí predstavitelia prestali správať ako lokaji, inak len dokazujú, že nás štát nie je ani suverénny a ani samostatný, čo vlastne ani nie, pretože už pekných pár rokov sme kolóniou s montážnymi dielňami a lacnou pracovnou silou EÚ a nárazníkovou zónou NATO.
Falošná solidarita a dokazovanie poslušnosti a servilnosti, náš štát vždy uvrhla len do väčšej biedy a závislosti.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5491720x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu