Založ si blog

Kasta vyvolených „umelcov“ a montérky na traky. . .

Na Slovensku po revolúcii vznikol novodobý kastovný systém.
Z ľudí, ktorí boli kedysi označovaní ako komedianti a zabávali ľudí, sa v tomto novom systéme stala nezvyčajne privilegovaná kasta ľudí, ktorú médiá označujú ako osobnosti či celebrity.
A práve kvôli tomuto falošnému pocitu výnimočnosti, si títo ľudia si myslia, že majú právo hovoriť za všetkých a meniť spoločensko-politické dianie v štáte.
Sú to ľudia, ktorí si hovoria herci a umelci.
V podstate sú to ľudia, ktorí dostávajú zaplatené za to čo hrajú a čím bavia ľudí.
Teraz mnohí z nich začali baviť ľudí na Slovensku politickým rečnením na protestoch, alebo aj na akcii, ktorú usporiadala verejnoprávna RTVS. Nuž, možno nám len chcú dokázať, že politika súčasných mocipánov, je len obyčajná fraška a divadielko pre masy na ich oblbnutie.
Verejnosť by sa však mala začať zaujímať, kto a ako platí týchto ľudí, pretože skutočnú kvalitu ich umenia máme možnosť denne vidieť na televíznych obrazovkách, najmä v treťotriednych seriáloch.
Možno sú naštvaní na normálnych ľudí, že si radšej pozrú nejakú tureckú telenovelu, ale mali sa radšej zamyslieť nad svojimi afektovanými, slaboduchými hereckými výkonmi, za ktoré by sa hanbili aj dedinskí ochotníci.
Žiaľ títo ľudia, si ani neuvedomujú aký priepastný rozdiel je medzi nimi a pravými umelcami.
Umelcami, ktorí robia svet skutočne lepším a krajším.
Títo umelci si nepotrebujú svoju kariéru budovať politikárčením a zviditeľňovať sa pľuvaním na slušných ľudí, ktorí vytvárajú reálne hodnoty v tomto štáte.
Novodobí politickí agitátori, ktorí majú plné ústa „slušnosti“ nemajú ani potuchy ako žijú milióny obyvateľov Slovenska, z ktorých oni v skutočnosti žijú a bez nich by neprežili.
Vedia vôbec, prečo sú napríklad lepšie montérky na traky? Určite nie. Pretože väčšina z nich nemala montérky na sebe, jedine ak by to vyžadovala herecká úloha.
Nuž montérky na traky majú tú výhodu, že majú o jedno veľké vrecko naviac. A do toho sa zmestí všeličo.
Napríklad taká žena za pásom v automobilke, alebo v inej montážnej dielni si do neho môže dať aj tabletky od bolesti, aby vládala robiť na nočnej, nejaké cukríky od smädu, alebo malú tyčinku na zahnanie hladu, či vložky, aby nemusela míňať drahocenný čas zbytočným chodením na šatňu, ale makala čo najviac pre blaho pánov podnikateľov a štátu, ktorému platí odvody a dane, z ktorých sa financuje aj umenie na Slovensku.
Ak by tí, ktorí najviac vykrikujú na protestoch o slušnosti, vedeli čo je to skutočná slušnosť, nikdy by sa nezapredali na niečo také, čo sa deje v našej spoločnosti práve v tieto dni. Nerozbíjali a nepolarizovali by spoločnosť, nevyvolávali vášne a nepodporovali by ľudí, ktorí majú sami problémy so zákonom.
Namiesto toho, by bojovali za slušný svet a istoty pre tých, ktorí poctivo pracujú a vytvárajú skutočné hodnoty.
Naopak, mnohí z nich svojím správaním len dokazujú, že im vyhovuje systém zdierania a parazitovania.
Škoda, že sa sa nezaujímajú o to, čo si o nich myslí mlčiaca väčšina.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5470762x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu