Založ si blog

Kasta nedotknuteľných novofeudálov. . .

Na Slovensku po vzore západných krajín vznikla kasta nedoknuteľných novofeudálov, ktorí sa k moci dostali zásluhou „demokratických volieb“.
Po Zamatovom prevrate mnoho ľudí uverilo, že sa budú mať oveľa lepšie ako sa mali v „totalitnom socializme“. Uverili sladkým rečičkám o slobode a demokracii. Nuž, ako sa hovorí „keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú“. Och, ako krásne vtedy vyspevovali o láske, pravde, o slobode…
A dnes?
Čo je demokratické na dnešnej forme vládnutia? Absolútne nič! Volebné divadlo na Slovensku len prináša stranám , ktoré sa vo voľbách zúčastnia a získajú viac ako 3% voličských hlasov, finančnú zábezpeku na úkor občanov.
A tie strany, ktoré sa dostanú do parlamentu, dostanú dvojnásobok tejto sumy v prípade ak bude parlament fungovať celé volebné obdobie.
Výška príspevku za jeden voličský hlas pre stranu je dnešnej dobe 1% priemernej mesačnej mzdy a činí to 8,59 eur…
Čo je demokratické na tom, keď „demokraticky zvolení zástupcovia ľudu“ tvoria zákony, ktoré idú priamo proti slobodám občanov?
Čo je demokratické na tom, že občan štátu je považovaný za veľké nič a je braný len ako zdroj obživy týchto ľudí?
Čo je demokratické na tom, že títo ľudia neplnia to, k čomu sa zaviazali a nerobia pre štát a jeho občanov vôbec nič?
Ako je možné, že sa títo ľudia začali správať ako „nedotknuteľní nadľudia“ a využívajú obrovské množstvo privilégií ako kedysi feudáli.
Neplatia pre nich bežné zákony, žijú vysoko nad pomery ostatných občanov. Sú presvedčení a myslia si, že môžu všetko a aj sa tak správajú.
Začali rozhodovať o našich životoch, o našom bytí.
Pár rokov nám tu vládli modrí šľachtici, ktorí chodievali na „štúdijné pobyty“ za Veľkú mláku a tam ich naučili ako funguje „Západná demokracia“.
Výsledkom ich vládnutia je rozpredaný majetok štátu a potravinová nesebestačnosť.
Teraz nám tu vládnu „červení šľachtici“, ktorí sa naoko tvária, čo všetko robia pre ľudí a občas povolia reťaz na ktorej sme uviazaní ako poslušné psíky a dajú nám väčší prídel krmiva, ale to je asi tak všetko. Vo svojej podstate sú všetci úplne rovnakí.
Zaujíma ich len vlastný prospech na úkor občana.
Vrcholom arogancie vládnej moci je postava nášho pána prezidenta, ktorý reprezentuje náš národ, našu krajinu.
Eduard Chmelár prirovnal jeho správanie sa k lady Diane a pápežovi, keď sa na protest voči kritike, že prelietal na súkromné potreby skoro 1 milión eur, vozil vo vlaku.
Ja by som ho skôr prirovnala k lordovi Voldemortovi, obklopenom jeho pätolízačmi a podporou médií.
Keď sa tak pozerám okolo seba, tak mám pocit, ako keby sme skutočne žili v nejakom divnom svete fantázie, v ktorom nám tvrdia že otroctvo je sloboda a totalita je demokraciou.
Aký by bol život v skutočnej slobode a demokracii?
Určite nie taký, aký žijeme teraz…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485246x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu