Založ si blog

Partajníctvo a „hry o tróny“. . .

Ešte aj teraz po 27 rokoch sú ľudia, ktorí boli v komunistickej strane opľúvaní a vysmievaní.
Ako je to teraz?
Namiesto jednej strany máme na Slovensku 65 registrovaných politických strán a hnutí, mnoho strán a straničiek už dávno zaniklo, medzi nimi aj také tie jednorazové, ktoré len poslúžili zopár ľuďom ako výťah k moci.
Načo je krajine ako je Slovensko, ktorá má cca 5.5 milióna obyvateľov,(mohli by sme sa počtom obyvateľov prirovnať k takým mestám ako je Singapur, Barcelona či Mníchov) toľko politických zoskupení?
Je zvláštnosťou aké počty členov majú tieto strany, nuž niektoré a dokonca aj tie parlamentné len zopár. Úplne im stačia len ich voliči a sympatizanti, ktorí vo veľkej miere ani len netušia, aké peniaze berú tieto politické strany od štátu a od „sponzorov“.
Och sladká nevedomosť slovenských voličov, budiž pochválená.
Väčšina ľudí na Slovensku doteraz nepochopila, že to, čo sa deje u nás, už dávno nie je politika, ale obyčajné mocenské hry s názvom „Urvi si čo môžeš a vládzeš“.
Prečo máme tu u nás toľko strán? Nuž nie je nič lepšie v takýchto „hrách o tróny“ ako názorová roztrieštenosť a nenávisť medzi ľuďmi, ktorú predstavitelia tých strán cielene vyvolávajú.
Čím je väčší chaos a nezhody medzi ľuďmi tým majú väčšiu možnosť úspešne zakrývať svoje kšefty a dalo by sa povedať, že sú to kšefty s našimi životmi, pretože rozhodujú o všetkom v tomto štáte.
O našich istotách a budúcnosti, o vzdelaní našich detí, o starostlivosti o naše zdravie, o našej bezpečnosti…
Čím viac chaosu a nenávisti je medzi ľuďmi, tým menej si všímajú čo sa v skutočnosti okolo nich deje.
Ľudia sú zaplavovaní obrovským množstvom informácií, ktorým ani veľmi nerozumejú a hlavne senzáciami typu, kde sa stalo aké nešťastie, alebo kto má kde nejakú tú milenku, či komu bolo vidno nohavičky a pod.
A tak ľudia ani nemajú čas zamýšľať sa nad tým, kto im skutočne vládne. Že tu máme najväčšiu stranu, ktorá sa pýši prívlastkom „sociálna“, ale sociálne sa správa k štátnej správe, čím si buduje svoju voličskú základňu…
Máme stranu, ktorá sa pýši v názve slovom „národná“ a zapredala všetky národné hodnoty…
Strana ktorá sa pýšila názvom „kresťanská“ z nás urobila poslušných psíkov Vatikánu a rozpredala všetko cenné v tejto krajine…
Máme v parlamente strany a ľudí, ktorí sú skôr hanbou národa ako jeho výkvetom…
A prezidentom je „reklamný a marketingový produkt“ skupiny ľudí, ktorým vôbec nezáleží na vlastných občanoch…
Keď sme pri tých pomyselných trónoch, kedysi sa hovorilo žartom sedeniu na záchode „trónenie“… Možno by sme mali mali všetkým tým pánom bažiacim po moci postaviť vlastnú latrínu, aby mali kde tróniť.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471823x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu