Založ si blog

O slobode trochu inak. . .

Pred pár dňami som písala o falošnom pocite slobody.
Je normálne, že názory na to, či u nás máme slobodu, alebo nie, sú rozdielne. Zaujalo ma hlavne to, akým spôsobom sa prejavujú zástancovia novodobej slobody a demokracie. Pripomína mi to inkvizíciu v časoch feudalizmu. Aj vtedy bolo ľuďom vysvetľované, že väznenie, mučenie a popravy sú len pre ich dobro.
Zanietení zástancovia pravdy a lásky, slobodody a demokracie, obhajujú tieto svoje „zástupné hodnoty“ nenávistnými reakciami voči ľuďom, ktorí majú iný názor. Mikrosvet debaty je ukážkou toho, čo sa deje v celej spoločnosti a vo svete. Urážky, zosmiešňovanie, šikana, hrubé vyjadrovanie sa, sú ukážkovým príkladom toho, aké hodnoty v skutočnosti v skutočnosti vyznávajú.
Čo priniesla importovaná sloboda obyvateľom Slovenska?
Otvorenie hraníc. Áno môžeme slobodne cestovať, ale mnoho ľudí na to nemá financie. Väčšina ľudí, ktorí takto „slobodne cestujú“, cestujú za prácou a nie za oddychom a zábavou. Mnohé matky na Slovensku sa „slobodne“ rozhodli, či budú vychovávať svoje deti, alebo pôjdu robiť slúžky, pardon opatrovateľky zahraničným dôchodcom, zatiaľ čo naši starkí, ktorí sa zaslúžili o to, aby sme sa mali lepšie, žijú a zomierajú v nedôstojných podmienkach.
Mnohí otcovia rodín, sa „slobodne rozhodli“, že pôjdu robiť gastarbeiterov za minimálnu mzdu, len aby uživili svoje rodiny tu doma.
Mladí, šikovní ľudia „slobodne“ opúšťajú túto krajinu, len preto, že tu nemajú uplatnenie a možnosť uživiť sa a pracujú v podradných pozíciach, ktoré nezodpovedajú ich vzdelaniu.
Pretože sloboda na Slovensku priniesla obrovskú nezamestnanosť tým, že naši politici „slobodne“ rozpredali a zlikvidovali všetko čo malo cenu.
Ako sa prejavuje „sloboda a demokracia“ za našimi hranicami?
Nuž taký malý príklad z nedávných dní…
Nemecká skupina Scooter sa rozhodla vystupovať na hudobnom festivale na Kryme. Aj naše médiá sú plné toho, čo všetko hrozí týmto ľuďom.
Ak sa prejavuje sloboda zákazmi a príkazmi aj pre umelcov, tak aká je to „sloboda“?
Importovanie „slobody a demokracie“ do celého sveta má za následok dlhotrvajúce vojnové konflikty, státisíce mŕtvych a ľudí bez domova, biedu a utrpenie.
Sloboda by mala priniesť ľuďom mier, sociálne istoty, budúcnosť…Toto má len malá skupina vyvolených ľudí…
Ako sa dá nazvať to, čo ľudí oberá o tieto hodnoty?
Nadvláda moci peňazí, vykorisťovanie, otroctvo…
Žiaľ, my sme sa „slobodne rozhodli“ vzdať sa istôt a budúcnosti nielen našej, ale hlavne našich detí…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5492112x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu