Založ si blog

Snahy umlčať Rostasa . ..

Tento týždeň sa objavila správa, že šéf nadácie „Zastavme korupciu“ Pavel Sibyla podal trestné oznámenie na šéfredaktora časopisu Zem a Vek Tibora Eliota Rostasa, za článok Klin Židov medzi Slovanov. Obvinil ho z trestného činu podnecovania národnej, rasovej a etnickej nenávisti a
z výroby a šírenia extrémistických materiálov.
Časopis Zem a Vek je mainstreamom považovaný za konšpiračný.
Ale čo je podľa mainstreamu konšpirácia?
Pravda?
Pretože ten časopis čítam a nemám pocit, tak ako aj veľa ďalších čitateľov, že by sa tvorcovia časopisu museli uchyľovať ku klamstvám, zavádzaniu, lacnému bulváru, len aby dokázali zaujať čitateľov.
Problém je v tom, že redaktori si nedávajú servítku pred ústa a neboja sa písať to, čo si veľa ľudí iba myslí, ale nahlas sa neodváži povedať.
O vysokej úrovni časopisu svedčia aj mená ľudí, ktorí s ním spolupracujú a vynikajúco spracované témy, ktorú zaujmú veľké množstvo čitateľov.
Nie, nechcem tu robiť ani reklamu a ani obhajcu Zem a Vek-u.
Dôvod prečo toto píšem je ten, že sa veľmi ľahko môže stať, že takéto obvinenia sa môžu zniesť aj na hlavy „anonymne“ píšucich blogerov, ak sa stanú nepohodlnými pre režim, ktorý tu vládne.
Spomínaný článok som čítala, bol poskladaný z dobových citácií národných dejateľov, ktorí boli predstaviteľmi slovenskej inteligencie tej doby. Nie je žiadnou propagáciu antisemitizmu, ako je to v niektorým médiach uvádzané.
Obvinenie Rostasa je takým verejným pohrozením všetkým tým, ktorí verejne píšu o tom, kto sa tu snaží za každú cenu prevziať moc.
A naopak oceňovanie ľudí ako je napr. p. Benčík je otvorenou a arogantnou demonštráciou tejto moci.
Snaha umlčať Rostasa je snahou umlčať všetkých tých, ktorým nie je ľahostajný osud nášho národa, našej krajiny, tradícií a slobody.
Je extrémizmom milovať svoju vlasť, nehanbiť sa za to, že som Slovák a Slovan, alebo snaha o zničenie všetkého národného a pľuvanie na tých, ktorý sa zaslúžili o to, že sme sa po tisícročí cudzej nadvlády stali znova národom s jazykom, kultúrou, tradíciami a vlastným územím?
Čo sa s nami stane, keď sa necháme zastrašiť a umlčať?
Znovu stratíme všetko to, za čo iní bojovali a znášali rôzne príkoria.
Sú hodnoty, za ktoré sa oplatí bojovať aj za cenu straty slobody a života.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490049x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu