Založ si blog

Reality show s názvom „Andrej kráľ Slnko“. . .

Vyzerá to tak, že Slováci majú radi reality show. Televízie ich vyrábajú a vysielajú ako na bežiacom páse a Slovač pozerá, zabáva sa, háda sa…
Zavalení hromadou takejto „zábavy“ si ani nevšimli, ako sa sami stali účastníkmi podobnej, dlho plánovanej, megalomanskej reality show, ktorá podľa potreby mení svoje názvy, ale v skutočnosti má jeden, jediný cieľ. A tým je upevnenie si moci istých skupín na Slovensku.
Začalo sa to všetko v roku 2006 veľmi krásne s názvom „Dobrý anjel“. Médiá boli plné príbehu o tom, ako sa zakladateľ Triangla a Quatra stretol v živote s rakovinou, prehodnotil svoj život, predal svoje firmy a založil nadáciu na pomoc rodinám chorých na túto zákernú chorobu s názvom Dobrý anjel. Časopisy uverejňovali dojemné články o tom, ako nadácia pomáha tam, kde zlyhával štát a ľudia sa postupne pridávali a verili, že každá koruna, neskôr euro bude budú použité pre tých, ktorí kto potrebujú.
Pridávali sa aj bohatí podnikatelia a známi ľudia zo šoubiznizu, či športu.
A zrazu sa Slovensko zaplnilo billboardami s portrétom človeka, ktorý získal ocenenie „Krištálové krídlo“ ako filantrop roka 2011.
Netrvalo dlho a reality show Dobrý anjel vymenila svoj názov, za nové pomenovanie Predvolebná kampaň.
Bilboardy s Andrejom boli úplne všade aj v tých najzapadlejších dedinách, pretože Dobrý anjel pochopil, aká vážna situácia na Slovensku je a celá krajina čaká na záchrancu v jeho podobe.
A zrazu sa ľudia začali deliť na tábory, ficovoličov a kiskovoličov, pretože bol najvyšší čas zachrániť slobodu a demokraciu na Slovensku, ktorá bola podľa Andrejových najbližších spolupracovníkov ohrozená.
Dobrému anjelovi sa splnil jeho životný, americký sen, stal sa prezidentom a reality show znova zmenila názov.
Hneď po voľbách a inaugurácii sa tím imagemakerov pustil do novej práce. Pán prezident sa obklopil len tými „správnymi ľuďmi“ a znova ukázal svoju tvár filantropa tým, že si dal obed s bezdomovcami, zriekol sa prezidentského platu, ktorý okázalým gestom venoval chudobe na Slovensku.
Ukázal sa ako ozajstný bojovník za slobodu a demokraciu podporením krvavého konfliktu na Ukrajine, priateľskými objatiami s tureckým prezidentom Erdoganom či Dalajlámom.
Občas sa mu podaria aj nejaké tie prešľapy, ale kto že by si dovolil nášho kráľa Andreja kritizovať?
Že je to priamy muž, dokázal svojím vyhlásením, že ľudské práva nesmú byť nadradené tým obchodným. Veď čo sú to ľudské práva pre novodobých vládcov sveta, ktorých on slepo poslúcha a slúži im ako miestokráľ?
Ako správny muž činu, podporuje rinčanie zbraňami svojich chlebodarcov po celom svete a obhajuje ničenie, krviprelievanie a vraždenie nevinných.
Svoju lásku k rodine dokázal tým, že neváhal prelietať skoro milión eur, čo na tom, že iní otcovia rodín nevidia svoje deti celé mesiace, len preto, aby im zaobstarali štandartný život.
Celé toto špeciálové dobrodružstvo ospravedlnil radostným očakávaním potomka.
A aby si poddaní nemysleli o ňom, že nie je ľudomil a nevie sa znížiť na úroveň tých dolu, vybral sa cestovať vlakom. Reportáž o tomto dobrodružstve prinášali pomaly v priamom prenose naše spravodajské portály.
Ľudia si pomaličky začali všímať veľkopanské maniere nášho Dobrého anjela, ktorý dokonca rád účinkuje aj v reklame.
Vidia, že na hrade sa začal pestovať zvláštny kult osobnosti a absolutizmus.
Pán prezident, ktorý tvrdil, že bude prezidentom všetkých Slovákov sa stal slovenským kráľom Slnkom. Jeho vernú suitu tvorí kaviarenská intelektuálna šľachta, obklopil sa umelcami a jeho kult osobnosti vytvárajú a ospevujú ho médiá, patriace jeho chlebodarcom.
Podobnosť s Ľudovítom XIV vidím aj v spoločnom megalomanstve, ale Andrej na rozdiel od Ľudovíta, ktorý dal postaviť Versailles, či svetoznámu Invalidovňu, má záľubu úplne v iných stavbách – vojenských základniach.
Aké bude ďalšie pokračovanie tejto veľkolepej reality show a ako zmení názov, ukáže čas.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5486179x
Priemerná čítanosť článkov: 3933x

Autor blogu