Založ si blog

Po čom túžia muži. . .

Nedávno som písala o tom, po čom túžia ženy a aby muži nemali pocit, že my ženy im vôbec nerozumieme a nechceme im rozumieť, píšem týchto pár myšlienok. Možno sa mýlim a možno nie…
Ale píšem to hlavne pre nás ženy, aby sme občas dokázali nahliadnuť aj do toho mužského sveta, ktorý je nám ženám rovnako vzdialený, ako je ten náš ženský svet mužom.
Muž predovšetkým túži po pokoji. Po takom tom obyčajnom pokoji.
Ako vtedy, keď príde domov z roboty, otvoria sa dvere a za nimi čaká nervózna manželka, ktorá spustí siahodlhý monológ a začne referovať o všetkom, čo sa za jeho neprítomnosti stalo, alebo nestalo.
Práve v tom čase muž túži po štipke pokoja, aby mal čas vypnúť, zresetovať hlavu a prepnúť sa z pracovného na domáci režim. Alebo aj vtedy, keď sa natiahne večer na gauč ku televízoru a chce v pokoji premýšľať. My ženy, by sme mali byť ohľaduplné a nechať svojich mužov „premýšľať“, aj keby sa obývačka celá triasla od chrápania.
Na trošku vyššej úrovni je „svätý pokoj“. Vôbec sa nečudujem, že muži túžia aj po takomto pokoji. Význam toho výrazu som pochopila, keď sa mi posťažoval sused, ako jeho žena za ním prišla s ružencom, aby sa s ňou aspoň raz pomodlil a to práve vtedy, keď v televízore dávali Ligu majstrov.
Najvyššia úroveň je, ako sa tu hovorí „zbešnetý pokoj“. Premýšľala som, ako taký pokoj môže vyzerať, keď mi druhý sused povedal, že ho chce mať od svojej svokry, ale keď som videla jeho svokru, nemusel nič viac vysvetľovať.
Muži túžia po nás ženách. Po našom úsmeve, pochopení a láske.
To len my ženy občas nedokážeme pochopiť, že väčšine mužov je úplne jedno či máme celulitídu, aj tak poriadne nevedia čo to je, ale chýba im náš smiech a radosť. Túžia po našej bezprostrednosti a nie po afektovanom prejave.
Túžia po našej prirodzenej kráse a nie po maske z mejkapu. Túžia po milovaní s nami a neriešia, či máme kilá navyše, väčšie či menšie prsia, alebo boky a stehná, ale trápi a štve ich ak ich odmietame a musia sa ponižovať a prosíkať o to, čo by sme im mali dávať s radosťou a mať z toho spoločne pôžitok.
Muži sa túžia normálne najesť, preto by sme ich nemali trápiť našimi diétnymi výtvormi, ktoré nám aj tak nezaručia štíhlu líniu. Nejednému chlapovi sa zalesknú oči a je jedno, či má 18, alebo 55 rokov, keď mu naservírujete poriadny kus pečeného mäska s fajnou kapustou a domácou knedľou a prekvapíte ho pohárom vychladeného pivka.
Túžia po našom pochopení, uznaní a pochvale. Túžia po pohladení.
V podstate muži túžia presne po tom istom, po čom túžime aj my ženy.
Viem, že muži a ženy rozprávajú každý svojim jazykom, ale možno by stačilo, ak by sme jeden druhého viac počúvali. Vyhli by sme sa nedorozumeniam, zbytočnému trápeniu a nesplneným túžbam, na jednej i druhe strane.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5481934x
Priemerná čítanosť článkov: 3930x

Autor blogu