Založ si blog

2. máj 2014. . .

O pár dní si pripomenieme 3. výročie masakru v Dome odborov v Odese, ktorý oficiálna ukrajinská vládna propaganda označila ako „čin vlastenectva“ zo strany ukrajinských bojovníkov z Pravého sektoru a Majdanskej sebaobrany.
Po zosadení prezidenta Janukoviča si v Odese odporcovia nového režimu postavili na protest proti novej vláde na Kulikovom poli stanový tábor a zberali podpisy, ktoré mali byť podnetom na referendum o federalizácii Ukrajiny a uznaní ruského jazyka za druhý úradný jazyk.
Tieto snahy boli zlikvidované novou ukrajinskou vládou vyslaním provládnych radikálov do Odesy, zničením stanového tábora, krvavými pouličnými bitkami a následným podpálením Domu odborov, kam sa ukryli proruskí aktivisti.
Dom odborov bol podpálený molotovovými koktailmi, ktoré tam hádzali sfanatizovaní ukrajinskí radikáli.
Pri tomto masakre bolo za živa upálených a zavraždených 48 ľudí a viac ako 250 zranených.
Oficiálna ukrajinská propaganda spočiatku tvrdila, že sa aktivisti upálili sami, čo následne vyvrátili dôkazy o tom, že požiar spôsobili majdanskí radikáli. Nasledovala verzia, že toto vraždenie má na svedomí ruská tajná služba.
Tento masaker nikdy nebude poriadne vyšetrený a ani potrestaný pokiaľ bude na Ukrajine vládnuť skupina ľudí dosadená USA.
Včera som si prečítala malú správu o tom, že akciu riadili agenti ukrajinskej tajnej služby SBU pod dohľadom agentov CIA, že všetko bolo dokonale naplánované a p. Nulandová to sledovala v priamom prenose z veľvyslanectva USA v Kyjeve, odkaz tu
O tejto tragédii sa nepíše ľahko, aj keď od nej uplynuli skoro tri roky. Nemali by sme zabudnúť na žiadnu z obetí nezmyselného vraždenia a nielen z Odessy, ktoré majú na svedomí ľudia, ktorí sa snažia za každú cenu ovládnuť svet.
Veď aj globalista Zbigniew Brzezinski, ktorý bol poradcom B. Obamu tvrdí, že je jednoduchšie zabiť milión ľudí ako ich ovládať odkaz tu
Podobné snahy vyvolať občianske nepokoje sú aj u nás na Slovensku. Ospevovaný „študentský“ protikorupčný pochod bol práve kvôli tomu naplánovaný na 18. apríla, v deň okrúhleho výročia popravy J. Tisa.
Organizátori počítali so stretom študentov a provokatérov prezlečených za neonacistických radikálov. Našťastie ku ničomu takému nedošlo.
Možno je to aj tým, že ľudia na Slovensku už majú plné zuby podobných akcií a vidia skutočný dôvod takýchto protestov.
Čo je však veľmi ohavné, že skutoční organizátori protestu neváhali na svoje ciele zneužiť mladých ľudí v podstate deti a boli schopní nechať ohroziť ich zdravie a životy.
Pre takýchto ľudí ľudský život nemá žiadnu hodnotu…
Preto „my ostatní“ nesmieme zabudnúť na tie životy, ktoré vyhasli zbytočne…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5491402x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu