Založ si blog

Sú blogeri hrozbou pre spoločnosť?

Pred rokom vysielali na čt24 zaujímavú reláciu Fokus Václava Moravca s názvom Lesk a bieda médií.
Pozvanie prijala aj naša bývalá poslankyňa pani Magda Vašáryová.
V relácii sa hovorilo o tom, že ľudia v dnešnej liberálno-demokratickej spoločnosti stratili dôveru v politikov následne prestali veriť tomu, čo uverejňujú médiá.
Pani Vašáryova v jednom vstupe povedala, že na verejnú mienku u nás na Slovensku majú vplyv určití blogeri, ktorí nemajú žurnalistické vzdelanie a ani nejakú výraznú profesiu a podľa nej sú to osamelí ľudia, ktorí svojimi názormi a tým čo píšu začali ovplyvňovať verejnú mienky a názory ľudí. Vzápätí dodala, že média sa bulvarizujú a priznala, že to robí aj ona vo svojom internetovom časopise.
Za nedôveru ľudí politikom určite nemôžu „určití blogeri“, ale politici sami, tým ako sa správajú, čo robia pre spoločnosť.
To ako sa správajú tí naši slovenskí nemusím písať. Výsledkom je, že veľmi veľa ľudí nie je spokojných s tým, čo urobili z našej republiky, ako ju prezentujú v zahraničí, čím sú pre nich občania vlastnej krajiny a čo pre nich znamená pojem zodpovednosť.
Prečo prestali ľudia veriť médiám?
Áno je to tým, že média sa hromadne zbulvarizovali a hlavne tie, ktoré si hovoria „mienkotvorné“.
Je obrovskou hanbou slovenskej žurnalistiky, keď „obyčajní blogeri“ dokážu písať oveľa lepšie, zaujímavejšie a fundovane o politike a nielen tej našej, ale hlavne celosvetovej, spoločenských problémoch, histórii, ekonomike.
Vyvracia to názor p.Vašáryovej, že sú to nevzdelaní ľudia. Na to, aby človek dokázal sformulovať vlastné myšlienky netreba nejaké špeciálne žurnalistické vzdelanie. Dôležité je mať vlastný názor a všeobecný prehľad.
Aj tu na Pravde, ale aj na iných portáloch sa nájdu ľudia, ktorí píšu zaujímavo a odborne. Osobne si rada prečítam články p.Dušana Hiriaka.
Osobné blogy by mali prinášať ľuďom pohľad a názory nás obyčajných ľudí na to, čo sa okolo nás deje.
Nemyslím si, že blogeri sú hrozbou pre liberálnych demokratov. Hrozbou je hlavne to, že väčšina ľudí zdieľa podobné názory.
Hrozbou je to, že sa nedajú oklamať tým, čo sa oficiálne píše a hovorí v najmä „mienkotvorných médiách“.
Hrozbou je to, že ľudia dostali odvahu a začali písať svoje názory a prezentujú „názor ulice“.
Hrozbou je to, že nie všetci ľudia si dajú dobrovoľne vymývať mozog.
Hrozbou je aj to, že blogeri začali písať u úplne normálnych problémoch, ktoré ľudí v skutočnosti trápia.
Hrozbou je aj to, že blogeri píšu o témach, ktoré nie sú v tejto konzumnej spoločnosti „in“ a to sú sociálne problémy, alebo píšu o drobných radostiach života, o láske, o priateľstve.
Najväčšou hrozbou je však to, že mnohí blogeri nezapadajú svojim pohľadom na svet a spoločnosť do poslušného stáda, ktoré chce táto spoločnosť z ľudí urobiť.
Blog Pravdy je takou malou a dalo by sa povedať aj milou výnimkou.
Je to vďaka rôznorodosti autorov aj žánrov, pretože skutočný život, to nie je len politika…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471774x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu