Založ si blog

“ Vojna svetov“

Takto sa volá slávny román H.G Wellsa, ktorý veľmi zaujímavo prepracoval režisér Orson Welles do rozhlasovej hry, ktorou 30.10. 1938 vydesil obyvateľov USA.
Hru uviedol ako reportáž- priamy prenos v rozhlasovom vysielaní stanice CBS o pristáti mimozemskej vesmírnej lode z Marsu. Herec – reportér, navodil autentickú atmosféru svojím sugestívnym vystúpením a popisovaním mimozemšťanov, ktorí z lode vystupovali.
Hra vyvolala paniku v celých Spojených štátoch. Ľudia, utekali z domovov, pripravovali si zbrane na stretnutie s mimozemšťanmi.
Prečo to píšem?
Pretože aj teraz prebieha „vojna svetov“ a ľudia si to neuvedomujú. Veria dezinformáciám, ktorými ich účelovo zaplavujú médiá.
Tak, ako sa režisérovi O. Wellsovi podarilo vystrašiť obyčajnou rozhlasovou hrou milióny Američanov, tak aj nás chcú presvedčiť o tom, aký nebezpečný a krvilačný je napr. ruský prezident Putin. Akou obrovskou hrozbou pre celý svet je celé Rusko, ale pritom stále píšu ako sú Rusi vo všetkom zaostalí.
Pranierujú nového prezidenta USA D.Trumpa. Nedávno boli v médiách správy o protestných pochodoch amerických žien proti D. Trumpovi. Aké bolo pozadie týchto pochodov nikto neskúmal. To, že to boli bežné, každoročné pochody žien, ktoré bojujú za svoje práva a pridružilo sa ku nim zopár indivíduí s protitrumpovskými transparentami, ktoré brali kamery a natáčali s nimi rozhovory vyšlo onedlho najavo.
Presne toto sa deje aj u nás, neustále strašenie Kotlebom, fašistami, extrémistami a postihmi ľudí za ich názor je v plnom prúde.
Často dostávam otázku ako by som ja zmenila situáciu na Slovensku, pretože veľmi často píšem o tom, že nastal čas meniť dobu aj svet.
Úplne jednoducho. Dávať ľuďom pravdivé informácie, prestať ich klamať a zavádzať, robiť z nich hlupákov,
To, čo sa u nás deje, je Goebbelsovčina najhrubšieho zrna. Sto krát opakovaná lož sa stáva pravdou, pretože je predkladaná ako pravda.
Ľudia veria tomu, čo im média nanucujú.
Lenže dnešní novodobí Goebbelsovia zabudli na silu internetu. Pravdivé informácie pomaly vychádzajú na svetlo sveta.
A tých, ktorí nemajú strach a hovoria a píšu, začali zastrašovať a cenzurovať.
Čím viac nás bude, ktorí sa nebudeme báť písať a hovoriť pravdu, tým skôr ľudia pochopia v čom žijú. A sami budú chcieť zmenu.
Vojna svetov je v plnom prúde. Po zvolení nového prezidenta nabrala na sile, aj keď poniektorí pomaličky začali prevracať kabáty.
Zmena je možná. Veľmi jednoducho. V Rusku zachytili zhubný tlak mimovládok hneď v počiatkoch a zakázali ich. V Maďarsku to tiež pochopili, kto rozosieva strach a balamutí ľudí.
Kolaboranti vždy boli aj budú, ale ich vplyv sa dá obmedziť.
Ak si myslia, že budú ľudí zatvárať a postihovať za ich názory a škatuľkovať ich nálepkou „extrémista“, len preto, že vyjadria svoj názor, tak sa môže stať, že ľudia sa voči takýmto praktikám začnú brániť.
Jedným z príkladov je aj to, že neustálym démonizovaním Kotlebu a jeho strany, narastá počet ľudí, ktorí ho chcú voliť.
Zmena je vždy možná. Vždy. Myslím, že práve začala.

P.S. Milá Lunica, ďakujem za inšpiráciu a podporu.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471626x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu