Založ si blog

Prečo ľudia stále volia ľudí ako je Matovič?

Pretože novembrový prevrat robili herci, zabávači a umelci, štedro dotovaní západom, ktorý potreboval zotročiť ďalšie územia, aby nešiel ku dnu.
Títo ľudia doteraz štedro podporovaní tými istými ľuďmi robia na Slovensku podivnú politiku, ktorá hraničí s bláznivými fraškami a lacnou komédiou, hrajú sa na niečo čo nie sú, nikdy ani neboli a ani nebudú pretože sú len zapredanými lokajmi, ktorí sústavne idú proti vlastným ľuďom tohoto štátu.
A naši občania si myslia, že čím väčšie divadlo, plné lacných, nechutných výstupov, tým lepší politik, alebo strana , ktorú sa rozhodnú voliť. Niet sa čo čudovať, pretože sú neustále médiami zaplavovaní podobným hnusom a prestali rozlišovať realitu od skutočnosti.
Doteraz sú schopní veriť tomu, čo im médiá predhodia. Násilie, vraždy, krádeže a zavádzajúce správy plné ľudského nešťastia otupujú zmysly rovnako ako bezduchá zábava a bulvár. Vznik nových strán je len výsmechom do tvári ľuďom a oni si to vôbec neuvedomujú.
Prečo to píšem? Znovu som sa zamyslela nad slovami, ktoré mi napísal jeden diskutér, že môj blog je príčinou toho, že na Slovensku vznikne ďalšia strana.
Viem, že sa s ním názorovo veľmi nezhodujem, ale v niečom má pravdu, že najdôležitejšia je spokojná rodina a láska. To, že keď rodičia nebudú musieť obracať každý cent, aby mali na zaplatenie výdavkov na živobytie a na deti, budú mať spokojnejší život a budú môcť dávať svoj čas, pozornosť a lásku svojim najbližším.
Ak sa mu a jeho priateľom podarí založiť stranu, ktorá sa naozaj bude zaoberať sociálnymi istotami ľudí a klasická rodina s deťmi nebude v tomto štáte utláčaná a znevažovaná, ale podporovaná, verím tomu, že má možnosť uspieť.
Ale dá sa v tomto štáte bojovať s chobotnicou moci?
Ak by sa niekomu podarilo prinútiť úradníkov robiť to čo majú a znížiť ich počty, zjednodušiť prebujnelý štátny aparát, ktorý žije len na úkor zadlžovania štátu a jeho obyvateľov, tak by to bol zázrak.
Ak by niekto neplatenie faktúr klasifikoval ako trestný čin, nikdy by sa nestávali také kauzy ako bola „Váhostav“ a pod. Ťažko a poctivo pracujúci ľudia by neboli rukojemníkmi veľkých firiem a zároveň aj štátu, ktorý od nich bezočivo vyžadoval platenie sociálnych a zdravotných odvodov, dokonca tieto inštitúcie posielajú na takýchto ľudí exekútorov, ak im dlžia úroky z omeškania. To, že oni nedostali zaplatené štát nezaujíma, aj keď tieto firmy robili štátne zákazky…
Tých problémov, ktoré trápia túto krajinu je toľko, že by som musela písať niekoľko dní, od ekonomických po sociálne.
A práve ľudia, ktorí si z parlamentu urobili lacný šantán, svojimi lacnými vystúpeniami zakrývajú biedu a skutočné problémy, ktoré tento štát má a na ktoré doplácame všetci.
Viem, že ani jedna vláda nebude slobodne na Slovensku rozhodovať, pretože nás ovláda ešte horšia chobotnica moci a byrokracie EÚ, ale mali by sa pokúsiť bojovať za ľudí svojej krajiny a nie len slepo poslúchať príkazy a nariadenia.

P.S. Ďakujem za inšpiráciu milý Dezertman, aj keď viem, že niektoré názory máme úplne rozdielne, aj tak ti prajem veľa šťastia.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Constanta, NATO, protivzdušná obrana, Rumunsko, vojaci, Mihail Kogalniceanu

Nové letecké dráhy aj škôlky. Sto kilometrov od Ukrajiny rastie najväčšia základňa NATO

18.04.2024 10:35

Rumunsko v posledných rokoch masívne investovalo do obrany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5483749x
Priemerná čítanosť článkov: 3931x

Autor blogu