Založ si blog

Panika v Limbachu

Po prečítaní článku o tom, ako obyvateľov Limbachu zneistilo „fiktívne „sťahovanie sa Rómov do ich obce a do ich komunity som zostala veľmi prekvapená a rozčarovaná.
Neviem, kto býva v tejto obci, ale ak by sa takto vyjadrili predstavitelia iných obcí, či miest na Slovensku, tak v tom momente by sa do nich pustili ľudskoprávne organizácie, ktoré by ich označili za rasistov, extrémistov, či dokonca kotlebovcov.
Denne počúvame o tom, ako máme byť ústretoví, chápaví, tolerantní k Rómskemu etniku ako im máme pomáhať v integrácii do našej spoločnosti.
Tak potom nechápem postoj týchto obyvateľov. Z čoho majú obavy a strach?
Veď kde by Rómovia mali získať lepší príklad toho, ako vzdelanie a poctivá práca vedú k úspechu ak nie tam, kde žijú vzdelaní a úspešní ľudia?
Kde zmizla ľudskosť a empatia k tým, ktorí sú v našom štáte podľa niektorých diskriminovaní a utláčaní?
Ako máme byť empatickí a ústretoví my, bežní občania, keď elita vzdelaných a úspešných ľudí odmieta spolužitie s našimi spoluobčanmi?
Ako empaticky a ľudsky by sa tito ľudia správali k migrantom, ktorých nám ešte stále chcú nanútiť z EÚ?
Nuž, niečo iné je viesť plamenné reči spoza rečníckych pultíkov o tom, ako sa majú správať občania a iné je realita skutočného spolužitia…
P:S:
V mojom najbližšom okolí je rómska rodinka, ktorá sa úspešne integrovala do spoločnosti, sú to milí a slušní ľudia…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5470919x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu